משלחת עסקית רמת דרג מוייטנאם, בראשות סגן שר המסחר והתעשייה לה דונג קוואנג, וכן נציגי 15 חברות עסקיות גדולות, תגיע מחר (ב') לביקור באיגוד לשכות המסחר.
מטרת המשלחת היא להציג בפני אנשי העסקים הישראלים את ההזדמנויות הכלכליות הגלומות בווייטנאם בתחומי הייצור, הרכש, השקעות, פיתוח עסקי וייצוא. מטעם הלשכה יקבל את המשלחת סגן נשיא האיגוד אריה זייף.
הסמינר העסקי יהיה שיאביקורו של סגן השר קוואנג, שמגיע לישראל ביוזמת משרד הכלכלה והנספחות המסחרית של ישראל בווייטנאם.
כיום נהנית וייטנאם מצמיחה כלכלית מתונה אך יציבה ועלייה ברמת החיים. החלטת ממשלת וייטנאם ב-2010 להפוך את המדינה למתקדמת טכנולוגית, הפכה את תעשיית המיחשוב לשחקן משמעותי בכלכלתה ותרמה לצמיחת התמ"ג בין 6% ל-8%.
מבדיקת האגף הבינלאומי של איגוד לשכות המסחר עולה כי בשנתיים האחרונות נרשמה עלייה משמעותית בהיקפי הסחר בין ישראל לווייטנאם, היקף הסחר ב-2011 עמד על 470.6 מיליון דולר והוא עלה ב-2012 ב-103%, עד כדי 956 מיליון דולר. נכון לרבעון הראשון של 2013, חלה עלייה של 3% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.
יש לציין כי טכנולוגיות עילית בתחומי ה IT ואגרו טכנולוגיה מהוות את עיקר היצוא מישראל לווייטנאם, כשמנגד ישראל מייבאת מווייטנאם מוצרי עור וגומי ותוצרת חקלאית.
הנספח המסחרי של משרד הכלכלה בווייטנאם צפריר אסף: העלייה הדרמטית בהיקפי הסחר נובעת ממספר סיבות: חברות וייטנאמיות נאלצות לייבא טכנולוגיה מתקדמת על מנת להישאר תחרותיות וכך עולה הביקוש ליצוא מישראל; המשבר הכלכלי, שפגע ביעדי היצוא המסורתיים של חברות ישראליות, דוחף רבות מהן להשקיע מאמצים גדולים יותר בשווקים מתפתחים כדוגמת וייטנאם; והגידול ב-2012 הוא תוצאה של מאמצי כניסה לשוק, שהחלו בשיא המשבר ב2008-2010 ונמשכו מאז.
לדבריו, איכות המוצרים הווייטנאמיים עולה, וכך הם מתאימים יותר לשוק הישראלי: "בשנים האחרונות חל גידול בפעילות חברת אינטל בווייטנאם, שהיא היצואנית הגדולה ביותר מישראל לווייטנאם".
זייף הוסיף, שבשנתיים האחרונות יבואנים רבים החלו מגלים עניין בשוק הווייטנאמי כיעד נוסף לגיוון מקורות הייבוא מהמזרח (בעיקר מסין): "ביקורו של נשיא המדינה שמעון פרס בראש משלחת עסקית גדולה בהאנוי לפני כשנה וחצי, פתח את וייטנאם בפני עסקים ישראלים והביא לגידול בסחר. לאור ההתפתחות העסקית של מדינה זו בכל התחומים, אני צופה כי הרבה מאוד אנשי עסקים ישראלים יעברו לעשות עסקים ממדינות בהן התשומות מתייקרות למדינות כגון וייטנאם, המציעות הזדמנויות חדשות ואטרקטיביות.
אסף הוסיף כי "הצטרפות וייטנאם לארגון הסחר העולמי ב-2007 והפתיחה ההדרגתית של הכלכלה, דוחפים חברות וייטנאמיות רבות לחפש טכנולוגיות ושיטות עבודה מתקדמות על מנת להישאר תחרותיות בשווקים הגלובליים. בנוסף, התמיכה הממשלתית הרחבה שאפיינה את הכלכלה הווייטנאמית הולכת ומצטמצמת וחברות רבות מחפשות יעדי יצוא חדשים. על הרקע הזה, הופך הסחר עם ישראל למשמעותי מאוד עבור הווייטנאמים, ולראיה הגידול בהיקפי הסחר למרות האטת הכלכלה הווייטנאמית".