חברות ישראליות המפתחות פתרונות בתחומים כגון ניהול מערכות מים, טיהור שפכים, בדיקה ואנליזה של מים, אבטחת מקורות מים ועוד תצגנה את הטכנולוגיות החדשניות במסגרת שני ביתנים שיוקמו לראשונה בתערוכת המים הגדולה באסיה "אקווטק צ'יינה" בשנגחאי ובתערוכת Thai Water בבנגקוק.
סוגיית איכות מי השתייה נמצאת במקום גבוה בסדר העדיפויות של מקבלי החלטות במדינות המתפתחות באסיה ובהן סין, בה מוקצים משאבים רבים לשדרוג טכנולוגיות בתחום. ההערכות הן כי שוק המים הסיני עומד בפני השקעות ענק, של עשרות מיליארדי דולרים בשנים הקרובות, הכוללות השקעה מתוכננת של 60 מיליארד דולר בטיפול בשפכים תעשייתיים בלבד.
הטכנולוגיות הישראליות בתחום המים נחשבות בסין למתקדמות וחדשניות. בשל נוכח הצרכים הרבים והאתגרים עימם מתמודדת סין בתחומים אלו, הפוטנציאל לשיתופי פעולה בתחום המים הינו רב.
בתערוכת המים הגדולה באסיה אקווטק צ'יינה שתיפתח מחר (ד') בסין ועתידה למשוך עשרות אלפי מבקרים, ישתתפו שבע חברות ישראליות, שיקיימו למעלה מ-100 פגישות עסקים שתואמו על ידי הנספחויות המסחריות של משרד הכלכלה בבייג'ינג, שנגחאי וגואנגז'ו.
הקמת הביתן הלאומי בתערוכה הינו פרי יוזמת הנספחות המסחרית של משרד הכלכלה בשנגחאי, מכון הייצוא, שגייס את החברות שיצאו לסין, והקונסוליה הכללית בשנגחאי, בשיתוף תוכנית ישראל ניוטק.
הנספח המסחרי של משרד הכלכלה בשנגחאי אלעד גפני: "הפעילות בתחום המים בסין הינה אחת מאבני היסוד של הפעילות של התעשייה הישראלית בסין, עם פוטנציאל צמיחה עצום אל מערב סין המתפתחת".
בתאילנד ייטלו חלק עשר חברות ישראליות, שיציגו לראשונה, במסגרת ביתן לאומי שהוקם על ידי הנספחות המסחרית של משרד הכלכלה בבנגקוק בשיתוף מכון הייצוא ותוכנית ישראל ניוטק. החברות הישראליות ייטלו חלק בסמינרים מקצועיים. אל התערוכה צפויים להגיע משתתפים רבים מתאילנד וממדינות ASEAN, ביניהן סינגפור, הפיליפינים, וייטנאם וגם מדינות שאין לישראלי קשר דיפלומטי עימן, כגון מלזיה ואינדונזיה.
הנספח המסחרי של משרד הכלכלה בבנגקוק ברק שרעבי: "חשיבות ההשתתפות נובעת הן מהיתרון והניסיון של חברות המים הישראליות למול המתחרות, וכן על רקע תחילת עידן השוק הכלכלי האסיאתי המשותף ב-2015 – ASEAN Economic Community - בו מתגוררים 600 מיליון תושבים. כחלק מההכנות האזוריות לכניסה לאיחוד ניתנת תשומת לב רבה לנושא התשתיות וביניהן לנושא תשתיות מים, להן הוקצו כ-12 מיליארד דולר בשנים קרובות, כחלק מיישום לקחי ההצפות שפקדו את תאילנד ב-2011".