מכון היצוא מסמן את תחום הטכנולוגיות הדנטליות כענף יצוא צומח עבור עשרות החברות העוסקות בו בישראל.
לדברי אנג'לה רבינוביץ', מנהלת מחלקת מדעי החיים במכון היצוא: "יצוא החברות המובילות בישראל בתחום טכנולוגיות לרפואת שיניים עבר בשנת 2014 את רף ה-500 מיליון דולר, עם שיעורי צמיחה גבוהים של כ-16% בשנה, כאשר בשנת 2015 הסתכם יצוא הענף בכ-540 מיליון דולר. מדובר בענף מתפתח, בעל פוטנציאל עסקי נרחב, לאור הגידול המתמשך בביקושים בכל חלקי העולם, המפותח והמתפתח כאחד".
על פי נתוני מכון היצוא, שוק הדנטל העולמי הסתכם ב-2015 בכ- 49 מיליארד דולר וצמח בשיעור של 2.9%. עד שנת 2019 צפוי שוק זה לצמוח להיקף של 55 מיליארד דולר.
ממחקר שערך מכון היצוא עולה כי כיום פועלות בישראל בתחום הדנטלי למעלה מ- 100 חברות, גידול של 50% לעומת מספר החברות בעשור הקודם.
התחום המוביל את הענף הוא השתלים הדנטליים ולאחריו מיכשור וחומרים מיוחדים לתעשייה הדנטלית. עוד מפתחות החברות הישראליות טכנולוגיות בתחומים: מערכות הדמיה, אסתטיקה, חומרים ביולוגיים ומערכות לשיקום הפה והלסת, צילום מזערי, פריאודונטיקה ואורתודנטיה, היגיינת הפה.
המגמה הבולטת בשוק הדנטלי העולמי הוא קיצור משך הטיפול וצמצום משך הריפוי ממספר חודשים למספר שבועות. התעשייה הישראלית מפתחת מוצרים וטכנולוגיות המסייעים להפיכתן של הקליניקות הפרטיות לעצמאיות ויעילות וכן פתרונות המקצרים את זמני ואופן החלמת המטופלים, ובכך למעשה מספקים מענה לצרכים העולים מהמגמות העולמיות.
עוד עולה מהמחקר כי שווקי היעד העיקריים של הענף הם: אירופה, אליו הסתכם יצוא ענף הדנטל בשנת 2014 בכ- 220 מיליון דולר; יצוא הענף לצפון אמריקה הסתכם בכ-180 מיליון דולר; והיצוא לאסיה הסתכם בכ- 140 מיליון דולר. יצוין כי שיעור הצמיחה של השוק האסייתי הם הגבוהים ביותר, עם שיעור צמיחה של כ- 30% בין השנים 2012 – 2014, ואחריה צפון ומרכז אמריקה, עם צמיחה של כ- 23% ו- 17% בהתאמה.
לדברי רבינוביץ', "החסם העיקרי העומד בפני חברות הדנטל הישראליות בפריצה לשווקים חדשים היא הרגולציה. הדרישות והנהלים בנוגע לתחום הדנטלי שונים בין המדינות, כאשר כיום הזמן הממוצע לקבלת אישור עבור מוצר דנטלי נע בין שישה חודשים לשנתיים. מכון היצוא שם לו למטרה לסייע ולתמוך בחברות הדנטל על מנת להתגבר על חסמים אלו ואחרים ולממש את הפוטנציאל הגלום בענף".
בראש ענף הדנטל החדש תעמוד רפאל מוג, ששימשה עד לאחרונה כממונה במחלקת מדעי החיים במכון היצוא, בעלת תואר M.Sc במדעי החברה. הענף יהיה אמון על מתן שירותים לקידום וחשיפה של החברות הישראליות בפני מרפאות, בתי חולים ומפיצים העוסקים בתחום הדנטלי, יקדם את השתתפותן בתערוכות מקצועיות, כנסים ומפגשים עסקיים עם נציגים בכירים וחברות עסקיות מהתחום. לצד הענף תפעל ועדה מייעצת ובה רופאים ותעשיינים מובילים מתעשיית הדנטל הישראלית.