במסגרת סמינר שקיים לאחרונה מכון היצוא הציגה נטליה נדל, מנהלת רכש בכירה ממטה האו"ם בניו יורק ובג'נבה, פעילות הכרחית עבור יצואנים, המבקשים להשתלב במכרזי האו"ם ולהפוך לספקים מורשים.
נדל אמרה בסמינר: "האו"ם מורכב ממגוון ארגונים, כשלכל ארגון וסוכנות יש מנדט נפרד וצרכים שונים. היצואן נדרש ללמוד היטב את צרכי הארגון ולהתאים את מוצריו לארגון הספציפי אליו ירצה לפנות".
נדל היא אחת מהישראלים הבכירים ביותר המועסקים כיום באו"ם. מתוך הכרותה המעמיקה עם השוק הישראלי מחד ועם האו"ם מאידך, יש בידה לסייע לעסקים ישראליים לפרוץ את תקרת הזכוכית.
מנהל ענף פרויקטים בינלאומיים במכון היצוא רונן גרובר: "הפוטנציאל לחברות הישראליות בפרויקטים ובמכרזים בינלאומיים נאמד בעשרות מיליוני דולרים בשנה, אולם החברות אינן ממצות אותו. מצאנו כי החסם העיקרי הינו הפן הבירוקרטי של תהליך הרישום, לכן אנו מתמקדים בפישוט התהליך ובהנגשתו לכל יצואן".
גרובר הוסיף, שסך היקף הרכישות של האו"ם, על סוכנויותיו השונות, עומד על כ-14 מיליארד דולר בשנה, בעוד שמכירות של חברות ישראליות לארגון בשנת 2010 (נתוני 2011 טרם פורסמו), עמד על 50 מיליון דולר בלבד, 0.34% מכלל הרכש. מתוך הסכום, 34.7 מיליון דולר על סחורות ו-15.3 מיליון דולר על שירותים.
מכון היצוא מעניק ליצואנים סיוע, ייעוץ והדרכה בנושאי השתתפות במכרזי האו"ם. כן מוענק סיוע בהגשת מסמכי המכרזים וטפסי הרישום השונים ובמילוי המכרז בשלביו השונים, במטרה לאפשר ליצואנים לקבל הרשאות מקדמיות להשתתף במגוון רחב שלמכרזים פוטנציאליים .במקביל, המכון מקיים סמינרים, סדנאות, השתלמויות ופרסומים בנושא.