מניתוח נתוני הייצוא של החודשים מאי-יוני 2011 עולה כי נבלמה מגמת הגידול המתמשך בייצוא הסחורות והחל מחודש אפריל נרשמה ירידה רצופה בייצוא. כך עולה מניתוח שערכה היחידה הכללית במכון הייצוא. בהשוואה לחודשים מרץ-אפריל ירד יצוא הסחורות ללא יהלומים בשיעור דולרי של כ-4.2% והוא הסתכם בכ-7.85 מיליארד דולר. בניכוי יצוא התרופות נרשמה ירידה גבוהה יותר של כ-6.4%.
לדברי אבי חפץ, מנכ"ל מכון היצוא, הנתונים של שלוש החודשים האחרונים מדאיגים ומוכיחים שוב שההאטה בהתאוששות הכלכלית העולמית לצד שחיקת שער החליפין משפיעים גם על הייצוא הישראלי. חפץ הביע חשש שההאטה בקצב גידול הייצוא תמשך גם ב-2012 על רקע ההאטה הצפויה בקצב גידול הייבוא של שווקי היעד העיקריים של ישראל.
לדבריו, "בכוונת מכון הייצוא ליזום פעילויות ממוקדות בארצות יעד נוספות כמו דרום קוריאה, מקסיקו וויאטנם כדי להוות עוגן להגדלת הייצוא הישראלי בשנים הקרובות".
על פי הניתוח עולה כי הנסיגה בהיקפי הייצוא בהשוואה לחודשיים הקודמים באה לידי ביטוי בכל ענפי הייצוא: יצוא ההיי-טק למעט תרופות הסתכם בכ-2.3 מיליארד דולר, ירידה של 4.2%, יצוא ציוד התקשורת, הבקרה, והרפואי מדעי רשם בחודשים מאי-יוני השנה ירידה של כ-4%, לאחר ירידה דומה בחודשים מרץ-אפריל.
יצוא הרכיבים האלקטרונים שירד בשיעור של כ-5% בחודשים מרץ-אפריל, רשם ירידה חדה יותר של כ-14% בחודשים מאי-יוני. הייצוא בענפי התעשייה המעורבת-עילית (הכימיקלים וזיקוקי הנפט, המכונות והציוד), ירד בכ-11% בהשוואה לחודשיים הקודמים והוא הסתכם בכ-2.2 מיליארד דולר.
הייצוא בענפי התעשייה המעורבת-מסורתית (גומי ופלסטיקה, מוצרי מתכת וכרייה וחציבה) רשם ירידה של כ-10% והוא הסתכם בכ-1.3 מיליארד דולר. הייצוא בענפי התעשייה המסורתית (בהם נכללים בין השאר תחומי הטקסטיל המזון והמשקאות) עלה בשיעור של כ-1% והוא הסתכם בכ-400 מיליון דולר.
ממכון הייצוא נמסר כי, יצוא ענף התרופות ממשיך לצמוח ואף רשם בחודשים מאי-יוני גידול נוסף של כ-7% בייצוא אשר הסתכם בכ-1.5 מיליארד דולר. יצוא כלי הטיס עלה בשיעור של כ-23% לאחר ירידה זהה בחודשים מרץ-אפריל והוא הסתכם בכ-313 מיליון דולר.