לשכת המסחר: לפתוח את ענף המזון כולו לייבוא

לין: "ההחלטה לפתוח את שוק החלב לייבוא - צעד ראשון בלבד. כל עוד לא תהיה תחרות אמיתית בפני ייבוא, לא תהיה הפחתה ראויה במחירי המזון."


00:00 ,03.08.2011 מאת: מערכת פורט2פורט

עו"ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכת המסחר, בירך את שר האוצר על כך שחתם הבוקר על צו לפתיחת משק החלב ליבוא במטרה להגביר את התחרות, אך ציין כי מדובר בצעד ראשון בלבד ויש להנהיג מדיניות תחרותית כלפי כל מוצרי המזון בישראל.

לין הדגיש כי יש לפעול במתווה הדרגתי פשוט וישיר של פתיחת המשק לתחרות בפני ייבוא לכל מוצרי המזון בישראל, שכן ישנם מוצרי מזון נוספים דוגמת טונה וסרדינים, שמן, ובשר עוף שלהם חשיבות עצומה בסל המזון הבסיסי. "כל עוד לא תהיה תחרות אמיתית בפני ייבוא, לא תהיה הפחתה ראויה במחירי המזון."

 

לדבריו, הליך חשיפת המשק לייבוא הוא שהפך את התעשייה הישראלית ליעילה. "ענף החקלאות ותעשיית המזון בישראל צריכים לעבור הליך דומה. מדינת ישראל צריכה לדעת לאזן נכונה בין האינטרס של היצרנים לצרכנים, להמעיט בהגנה על הייצור המקומי, להתנער מהסכמים בילטראליים ולפעול על פי האינטרסים של ציבור הצרכנים", סיכם לין.