בעקבות פעילות של הנספחות המסחרית של משרד הכלכלה בהנואי, תחל בשבועות הקרובים פעילות השיווק של יקב רמת הגולן בווייטנאם.
בכך יהפוך היקב להיות הישראלי הראשון המשווק יינות בווייטנאם.
וייטנאם נחשבת למדינה בה קיימת תרבות יין ענפה והיא בין המובילות בדרום-מזרח אסיה בצריכת יין לנפש. בווייטנאם עצמה לא קיים יצור יין משמעותי בשל תנאי האקלים שאינם מתאימים לכך. כפועל יוצא התפתח סחר יין איכותי, שהשחקניות הבולטות בו הן יצרניות יין מובילות דוגמת צ'ילה, צרפת, איטליה, אוסטרליה וניו זילנד.
החשיפה הראשונה של הווייטנאמיים ליין ישראלי התרחשה בסוף מאי 2012, שעה שהנספחות המסחרית של משרד הכלכלה בווייטנאם ערכה אירוע מקצועי לטעימות יין בהאנוי בהשתתפות שישה יקבים ישראלים.
השלב השני כלל סדרת אירועים בארגון הנספחות המסחרית לאנשי תעשיית ושיווק היין הווייטנאמים, מסעדנים ועוד, שבמרכזם נערכה ארוחת שף ויין וכן ביקור גומלין של נציגים מחברת יבוא ושיווק יינות מהמובילות בווייטנאם ביקב ברמת הגולן.
לאחר תהליכי אישור ארוכים נחתמה בימים אלו העסקה הראשונה לשיווק יינות יקב רמת הגולן בווייטנאם. חגיגת ההסכם התקיימה השבוע באירוע ארוחת ערב שערך שר החקלאות יאיר שמיר עם שר החקלאות הוויטנאמי ד"ר פאט (Cao Duc Phat).
מנכ"ל יקב רמת הגולן ענת לוי "הכניסה לשוק הווייטנאמי היא אות הוקרה נוסף לרמתו ואיכותו של היין הישראלי. השוק באסיה הוא אחד השווקים המעניינים והמאתגרים עבור תעשיית היין".
שר החקלאות שמיר אמר כי ישנו בווייטנאם פוטנציאל רב לתוצרת ותשומות חקלאיות ומעידה על כך התעניינות גוברת והולכת של חברות ישראליות הפעילות בתחום. שמיר העלה בפגישותיו עם עמיתו הווייטנאמי את הבקשה לרישום ישראל כמדינה מורשת יצוא מוצרי מזון ממקור צמחי.
עינת הלוי-לוין, מנהלת ענפי יצוא חדשים בנספחות המסחרית של משרד הכלכלה בווייטנאם: "אנו גאים מאוד להוביל את המהלך ורואים בכניסה של יקב רמת הגולן לווייטנאם הישג שמשמעותו פריצה ישראלית לענפי יצוא חדשים בווייטנאם – משימה לא מובנת מאליה במדינה המונה כמעט 100 מיליון איש".