ביוזמת מינהל סחר חוץ והמטה לקידום השקעות במשרד הכלכלה, מינהלת תחליפי דלקים במשרד ראש הממשלה, ומכון היצוא יצאה אמש (ב') משלחת חברות ישראליות לסבב פגישות עסקיות במפעלי BMW, אאודי ודיימלר בנץ (מרצדס) בגרמניה.
בין החידושים מתוצרת כחול-לבן שיציגו החברות: טכנולוגיה מהפכנית להארכת חיי סוללה ברכב חשמלי, גלגל חוסך אנרגיה, "קבלי על" ("Super Capacitors") לחיסכון אנרגטי ורכב חשמלי מתקפל.
המשלחת, המונה 12 חברות ישראליות - רובן מתחום תחליפי הדלקים וטכנולוגיות בתחום הרכב החשמלי – תנסה לבחון שיתופי פעולה אפשריים עם ענקיות הרכב מגרמניה.
עודד דיסטל, ראש המטה לקידום השקעות ותוכנית "Israel NewTech" במשרד הכלכלה: "העובדה כי שלוש יצרניות רכב מרכזיות מהמובילות בעולם פותחות את שעריהן בפני משלחת חברות ישראליות מתחום תחליפי הדלקים מעידה על כך כי יש עניין אמיתי במה שקורה בישראל בתחום. ההשקעה הרבה במו"פ בתחום צפויה להגביר בעתיד את זרם הפיתוחים הישראלים בו".
חמדת שגיא, הנספחת המסחרית של מינהל סחר חוץ בברלין: "ממשלת גרמניה משקיעה בשנים האחרונות תקציבים גבוהים בעידוד פיתוח פתרונות לתחבורה ירוקה, והציבה לעצמה יעד של מכירת מיליון רכבים חשמליים עד שנת 2020. בשנת 2012 חתמו מינהלת תחליפי הדלק במשרד רוה"מ ומשרד התחבורה הגרמני הסכם שת"פ בתחום התחבורה הברת קיימא וכעת אנו עדים לכך שגם יצרניות הרכב הגרמניות, בעצם פתיחת הדלתות אליהן לחברות הישראליות, מכירות ביתרונות הטכנולוגיה והחדשנות הישראלית".
אורי פחטר, מנהל מחלקת פרויקטים בינלאומיים ומדינות יעד במכון היצוא: "ב.מ.וו, אאודי ודיימלר משקיעות תקציבי ענק במו"פ בכלל ובפתרונות בתחום ההנעה האלטרנטיבית בפרט. לחברות הישראליות אשר תשתתפנה במפגשים בגרמניה יש הזדמנות יוצאת מן הכלל לפגוש מקבלי החלטות בכירים, לחשוף את הפתרונות והחידושים שלהן בפניהם וליצור בסיס לשיתופי פעולה עתידיים עם יצרניות הרכב המובילות הללו".
ממינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה נמסר כי ברבעון הראשון של השנה עמד הסחר עם גרמניה על סך של כ-1.95 מיליארד דולר. סך הייצוא מישראל לגרמניה בשלושת החודשים הנ"ל הסתכם בכ-464 מיליון דולר, המהווים עלייה של כ-7% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. תחומי הייצוא העיקריים היו מתעשיות ההי-טק.
התוכנית הלאומית לתחליפי דלקים, המתוקצבת במיליארד וחצי שקל לעשר שנים, שמה לה למטרה להפחית את התלות העולמית של העולם בנפט באמצעות פיתוח, מסחור ויישום של טכנולוגיות חדשות בתחום התחבורה.