זינוק בסיכון הפוליטי של היצואנים הישראלים למדינות אסיה ובכללן סין והודו. על פי מדד הסיכונים הפוליטיים של חברת ביטוח האשראי Coface, רמת הסיכון הפוליטית הממוצעת של מדינות אסיה עומדת כעת על 45%, לעומת 35% של מדד המדינות הכלל עולמית. מדד הסיכון הפוליטי מדרג את המדינות השונות על פי הסיכוי שיתרחש בהן אירוע פוליטי שישפיע על הכלכלה ועל העסקים במדינה. על פי מדד Coface, בין הגורמים המשפיעים על רמת הסיכון הפוליטי נכללים רמת היציבות הפוליטית במדינה, היציבות החברתית, קונפליקטים ואירועי טרור.
לדברי כרמינה מנדולה, מנכ״ל Coface ישראל, צמיחה כלכלית וסיכונים פוליטיים קשורים זה בזה. על פי Coface, רמת הסיכון הפוליטי הגבוהה ביותר נרשמה בדרום אסיה ולאחריו בדרום מזרח אסיה. במזרח אסיה נרשמה ההאצה המהירה ביותר בסיכונים פוליטיים בעשור האחרון - במיוחד בסין, שם עלתה הרמה הכללית ב-7.2% בין השנים 2007 ל-2017. זאת בעיקר בשל ציון גבוה במיוחד במדד היציבות החברתית הקשורים לאי-שוויון בהכנסה ולשחיתות. יצויין כי חוסר היציבות החברתית בסין הוא הגבוה ביותר בדרום ובדרום-מזרח אסיה, למרות הפעילות הכלכלית העזה במדינה.
מודל הסיכון הפוליטי של Coface כולל גם התייחסות שלילית למדינות בהן נרשמה רמה גבוהה של סכסוכים והתקפות טרור. סכסוכים כאלה נרשמו במדינות בדרום ובדרום מזרח אסיה, בעיקר כתוצאה ממתיחות אתנית, דתית ולשונית שמביאה למתחים בין הקבוצות השונות במדינה. במסגרת סיכון זה נכללות מדינות כגון הודו, פקיסטן, מיאנמר והפיליפינים.
מבין מדינות היצוא המרכזיות של יצואנים ישראלים לאסיה רמת הסיכון הפוליטי בתאילנד ובפיליפינים עומדת על 59%, בהודו על 56% ובסין על 46%. בכולן רמת הסיכון הפוליטי גבוהה מהממוצע העולמי ומהממוצע באסיה. רמת סיכון פוליטי נמוכה נרשמה במדינות כמו דרום קוריאה עם 20% ויפן עם 14% בלבד.