חברת Coface: התרעה ליצואנים הישראלים לארגנטינה

חברת ביטוח האשראי Coface מעלה את רמת הסיכון של ארגנטינה ושל חלק מהענפים במדינה - כל הענפים במדינה מוגדרים ברמת סיכון בינונית עד גבוהה מאוד. זאת למרות סיוע כספי שתקבל ארגנטינה מקרן המטבע העולמית בשווי 50 מיליארד דולר


08:48 ,12.06.2018 מאת: מערכת פורט2פורט

חברת ביטוח האשראי Coface ישראל מפרסמת התרעה  ליצואנים הישראלים לארגנטינה ומעלה את רמת הסיכון של המדינה ושל חלק מהענפים המרכזיים שלה. על פי הסקירה של Coface, כל הענפים במדינה מוגדרים כענפים ברמת סיכון בינונית עד גבוהה מאוד ורמת הסיכון של המדינה עלתה מרמה B  לרמת סיכון C המוגדרת רמת סיכון גבוהה. זאת למרות הסיוע של כ-50 מיליארד דולר שתקבל ארגנטינה מקרן המטבע העולמית, על פי דיווחים מהשבוע שעבר.

 

על פי נתוני הלמ"ס, בשנים האחרונות חל גידול בהיקף הייצוא הישראלי לארגנטינה. בשנת 2017 עמד היקף הייצוא הישראלי למדינה על כ-140 מיליון דולר, זינוק של כ-30% ביחס לשנת 2016. גם בחודשים הראשונים של 2018 ממשיך הגידול והיקף הייצוא הישראלי לארגנטינה עמד בחודשים ינואר-אפריך 2018 על כ-56 מיליון דולר, זינוק של כ-60% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד.

 

מהסקירה שפרסמה אתמול Coface ישראל עולה כי ענפי הכימיקלים, אנרגיה, פארמה, תחבורה, ועץ מוגדרים ברמת סיכון בינונית רמת הסיכון של ענף הבניה בארגנטינה עלתה מרמת סיכון בינונית לרמת סיכון גבוהה כמו ענפי החקלאות (agri-food), תקשורת וטקסטיל. גם בענף הקימעונאות חלה הרעה והוא מדורג כעת כענף ברמת סיכון גבוהה מאוד.

 

כניסתו של מאוריסיו מאקרי לתפקיד נשיא ארגנטינה, באמצע דצמבר 2016, ארגנטינה עברה שורה של צעדים כלכליים ובכללם  ליברליזציה בשער החליפין, הורדת פיקוח על המחירים, הסרת מחסומי ייבוא, והפחתת סובסודיות ממשלתיות. צעדים אלה איפשרו למדינה לקבל בחזרה גישה בינלאומית השווקים הפיננסיים לאחר הפסקה של 15 שנים.

 

המגמה החיובית אכן הגיע, אבל כצפוי, עם תופעות לוואי קצרות טווח. אמנם, התוצר המקומי הגולמי עלה ב -2.9% בשנת 2017, ועל פי הערכות הוא צמח בכ -4.7% בחודשיים הראשונים של 2018, אבל בחודשים הבאים צפויה דווקא האטה בצמיחה בארגנטינה  ממספר סיבות: האינפלציה שהושפעה מהקיצוץ בסובסידיות עמדה ב-12 החודשים (מרץ17-מרץ 18) על כ25.4% והובילה לחריגה מיעד אינפלציה של 8%-12%. בנוסף, דווקא כשהפעילות הכלכלית במדינה החלה לצבור תאוצה, המאזן המסחרי הידרדר. בשנה שעברה גדל היבוא ב - 19.7% לעומת עלייה שולית של 0.9% ביצוא. השנה הייצוא הארגנטינאי (+ 10.7% בחודשיים הראשונים של 2018), אך היבוא המשיך לגדול בקצב מהיר יותר (+ 29.3% לעומת התקופה המקבילה אשתקד). הגירעון השוטף של ארגנטינה צפוי לעמוד על כ-5.2% בשנת 2018. לאחרונה הודיע ​​שר האוצר הארגנטינאי על קיצוץ יעד הגירעון הפיסקאלי השנה ל -2.7% מהתמ"ג, כדי לרכך את התלות בשוקי ההון. הוא גם חיזק את המחויבות להגיע ליעד האינפלציה של 15% שנקבע השנה. למרות זאת, נראה כי המטרה כרגע אינה מציאותית. והצפי של אנליסטים הוא לאינפלציה של 22% בסוף 2018.