התאחדות התעשיינים חתמה על מסמך שיתוף פעולה עם מלטה

ראש ממשלת מלטה התארח בארץ במסגרת ביקור של הארגון הלאומי Malta Enterprise לקידום השקעות, בעיקר בטכנולוגיות מים ואנרגיה


00:00 ,17.10.2013 מאת: מערכת פורט2פורט

התאחדות התעשיינים אירחה אתמול (ה') משלחת עסקית שהגיעה לישראל בראשות ראש ממשלת מלטה, ד"ר גוזף מוסקט.

בנוסף הגיעו לישראל שר החוץ ושר התיירות המלטזי, במסגרת ביקור רשמי של ארגון Malta Enterprise, שהינו ארגון לאומי לקידום השקעות. 

במסגרת הביקור נפגש ראש ממשלת מלטה עם נשיא התאחדות התעשיינים ויו"ר לשכת התיאום צביקה אורן ועם שר האנרגיה סילבן שלום. לאחר מכן אורן חתם עם נשיא לשכת המחסר והתעשייה המלטזית (MOU) דיוויד קורמי על מסמך הבנות ושיתוף פעולה.

אורן: "יש הרבה מאוד תחומים בהם שתי המדינות יכולות לשתף פעולה. מלטה היא מדינה בעלת תעשיות רבות ומגוונות. אשמח לבוא לבקר במדינה ולחזק את הקשרים המסחריים".

מוסקט: "לטעמי יש דמיון רב בין ישראל למלטה - שתי מדינות קטנות, שפועלות להתפתח ולצמוח. אני חושב ששתי המדינות צריכות לחזק את קשרי המסחר ואת היקף שיתופי הפעולה ופעילות המו"פ, שכן יש לנו רק מה ללמוד אחת מהשנייה. אני רואה בישראל מעצמה טכנולוגית בנושאי פיתוח טכנולוגיות מים ואנרגיה. מכיוון ששני אלו הם מצרך נדיר במדינתנו, נשמח לשתף פעולה וללמוד על הטכנולוגיות השונות לחיסכון והתפלה של מים וחיסכון באנרגיה".

מוסקט ציין גם לטובה את העלייה בתיירות הישראלית למלטה ואמר כי הוא מקווה כי מגמה זו תימשך ואף תתעצם.