הקוריאנים מחפשים פתרונות סייבר

משלחת של חטיבת הסייבר בתאגיד SK, השלישי בגודלו בדרום קוריאה, הגיעה לישראל ביוזמת הנספחות המסחרית של משרד הכלכלה בסיאול ומכון היצוא


00:00 ,27.08.2013 מאת: מערכת פורט2פורט

נציגים בכירים של מחברת SK Infosec, חטיבת הסייבר של תאגיד SK הקוריאני, התאגיד השלישי בגודלו בקוריאה, הגיעו השבוע לישראל ביוזמת הנספחות המסחרית של משרד הכלכלה בסיאול ומכון היצוא.

מטרת הביקור היא בחינת שיתופי פעולה, כולל השקעה אפשרית בחברות ישראליות. יצוין כי הנציגים ביקרו בעבר בישראל בכנס הבינלאומי לביטחון המולדת שערך מכון היצוא בנובמבר 2012.

דרום קוריאה, כמדינה מפותחת, המבוססת על תשתיות אינטרנט, מוצאת את עצמה יותר ויותר פגיעה להתקפות סייבר מצד צפון קוריאה. כך, לדוגמא, במרץ 2013 קוריאה חוותה את התקפת הסייבר המשמעותית האחרונה שלה, כאשר הושבתו 14 אלף כספומטים במדינה, ערוץ חדשות מקומי ירד משידור, וחברת שירותי תקשורת סלולארית מרכזית סבלה מנפילה פתאומית של השרתים שלה.

התקפות אלו הוכיחו לקוריאה בכלל ולחברות הגדולות במדינה בפרט, כי תחום הסייבר פרוץ להתקפות חיצוניות ועל קוריאה למצוא את הכלים המתאימים לחסום ולהגן על תשתיות קריטיות אלו.

הנספח המסחרי של משרד הכלכלה בסיאול עופר פורר: "קוריאה רואה בישראל כשותפה בתחום הסייבר, הנובע מההערכה העצומה שלה לישראל כמקור לחדשנות, ובעיקר כמקור לידע וניסיון בתחום הסייבר. חברות ישראליות מבינות את הפוטנציאל הרב בקוריאה ומגלות עניין רב בהצטרפות למשלחת עסקית שאנו מגייסים יחד עם מכון היצוא בנובמבר. המשלחת תאפשר לחברות להיחשף לשותפים פוטנציאליים בקוריאה וללקוחות קצה בתחום הסייבר ביטחון".

מנהלת ענף התוכנה וה-IT במכון היצוא יפית כץ–רובין: "החברות הישראליות מציגות פתרונות מתקדמים בתחום אבטחת רשתות, הצפנת נתונים, הגנת מידע ומערכות משולבות המספקות ניטור, סימולציה ותגובה מהירה למתקפות סייבר. ענף הסייבר ואבטחת המידע בישראל הוא אחד הענפים הנמצאים במגמת צמיחה. חברות רבות מרחבי העולם מגיעות לישראל, על מנת לאתר חברות לשיתוף פעולה או להשקעה בן".