הודיעו כי הן מתכננות הקמת נמל מלאכותי זמני באי Perim הנמצא בריבונות תימן וזאת על מנת לייעל את המלחמה בפיראטים באזור
המלחמה בפיראטים במפרץ עדן עולה מדרגה. תימן וצרפת הודיעו כי הן מתכננות הקמת נמל מלאכותי זמני באי Perim הנמצא בריבונות תימן וזאת על מנת לייעל את המלחמה בפיראטים באזור.
מקור דיפלומטי צרפתי בתימן מסר כי התוכנית הוצגה במהלך פגישת שר החוץ הצרפתי ברנרד קושניר ונשיא תימן עלי עבדאללה סאלח בבירת תימן, וכי כי בכוונת צרפת, תימן וג'יבוטי להכין מכתב כוונות על הסכם עקרוני להקים נמל באי Perim הנהנה ממיקום אסטרטגי בכניסה לים האדום בים ג'יבוטי ותימן.
עוד סיכם השר הצרפתי בתימן על הגברת נוכחות אוניות זרות הנלחמות בפיראטים בנמלי תימן, וכן סיוע בהדרכה ואימון של כוחות משמר החופים של תימן.
במקביל, פועלת תימן להקים מרכז תיאום פעולות על מנת לאפשר פעילות נורמאלית בנתיבי הספנות ולא לפגוע בדייגים. תימן אף הודיעה כי תסכים להתיר לאוניות המפטרלות במימי מפרץ עדן לבצע "מרדפים חמים" גם לתוך המים הטריטוריאליים שלה.
תימן וצרפת מרחיבות שיתוף הפעולה למלחמה בפיראטים
הודיעו כי הן מתכננות הקמת נמל מלאכותי זמני באי Perim הנמצא בריבונות תימן וזאת על מנת לייעל את המלחמה בפיראטים באזור
00:00 ,25.02.2009
עשוי לעניין אותך
Raya Jet הירדנית תבנה מרכז תחזוקת מטוסים בעקבה
אשדוד: במהלך 2008 יובאו מנמלי סין 84,611 TEU
פריגאטה סעודית סיכלה ניסיון חטיפה של מכלית תורכית במפרץ עדן
סאן דור מונתה למוביל נקוב לרוסיה
תימן: 19% גידול ביצוא דגים ופירות ים ב-2008
איגוד המשתמשים מתנגד להיטל לאוניות העוברות במפרץ עדן