תוניסיה מקימה נמל חדש מדרום לבירה

הנמל החדש צפוי להיות מוקם בעיר אנפידה, מרחק של 130 קילומטר מהעיר תוניס להיות בעל יכולת טעינה ופריקה של 5 מיליון TEU בשנה


00:00 ,03.06.2009 מאת: מערכת פורט2פורט

הנמל החדש צפוי להיות מוקם בעיר אנפידה, מרחק של 130 קילומטר מהעיר תוניס להיות בעל יכולת טעינה ופריקה של 5 מיליון TEU בשנה
 
משרד התחבורה של תוניסיה הודיע כי שתי קבוצות בינלאומיות הגיעו לקו הגמר במכרז לרכישת הזכויות לפיתוח והפעלה של נמל Enfida ליד תוניס הבירה.
 
מדובר בהשקעה של 1.4 מיליארד יורו עליה מתמודדים קבוצת ההשקעות הכוויתית Al-Mal Investment Co הנמצאת בשליטת משפחת אלח'וראפי בשיתוף חברת ניהול הנמלים הסינית Hutchison Ports ומולה חברת ההנדסה הקנדית SNC-Lavalin Group.
 
הנמל החדש צפוי להיות מוקם בעיר אנפידה 130 קילומטר מדרום לתוניס הבירה ולהיות בעל יכולת טעינה ופריקה של 5 מיליון TEU בשנה.
 
על פי התוכניות, הנמל ישתרע על שטח של 1,200 הקטר ויכלול רציף טעינה ופריקה של מכולות באורך 3.6 קילומטר ועומק 17 מטר לצד רציף רב תכליתי באורך של 1.4 קילומטר.
 
משרד התחבורה של תוניסיה מסר כי נמל Enfida מתוכנן להיות נמל מרכזי אשר יפחית את העומס מנמלי הים באור תוניסיה הבירה ראדס, ספאקס וסוסה.
 
שר התחבורה של תוניסיה מסר כי תוניסיה מציעה הזדמנויות השקעה נרחבות בתחום הספנות והתובלה הימית בשטחה.