שדה דובאי: 2.2 מיליון טון מטענים בשנה

לראשונה חצה מסוף המטענים בשדה התעופה בנסיכות את קו השני מיליון טון עם גידול של 19% בפעילות לעומת שנת 2009. פעילות חברת התעופה Emirates תופסת 70% לערך מהיקף הפעילות של המסוף


00:00 ,03.05.2011 מאת: מערכת פורט2פורט

מסוף המטענים האוויריים בשדה התעופה הבינלאומי של נסיכות דובאי רשם בשנת 2010 שיא פעילות וחצה את קו השני מיליון טון. לראשונה רשם מסוף המטענים היקף פעילות של 2.2 מיליון טון, גידול של 19% לעומת שנת 2009.

פעילות חברת התעופה Emirates, הפועלת מנסיכות דובאי תופסת 70% לערך מהיקף הפעילות של מסוף המטענים בשדה דובאי. בנוסף, מחזיקות ארבעים חברות תעופה במשרדים במסוף המטענים האוויריים בשדה דובאי לצד 120 חברות שילוח.

סגן נשיא חברת הניהול של מסוף המטענים בשדה דובאי, עלי אלג'לאף, מייחס את הגידול בפעילות שילוח המטענים בדרך האוויר לירידה יחסית בתעריפים עקב המשבר העולמי והעדפה של סוחרים לחסוך זמן שילוח בעיקר במשלוחים הנוטים להתקלקל, כגון מוצרי מזון ומשלוחים דחופים כמו חלקי חילוף, חלקי מחשב וכדומה.