מזה זמן דורש הצד המצרי להפחית את אחוז התשומה הישראלית שנקבע בהסכם ה-QIZבטענה שהתשומה הישראלית מייקרת את המוצר הסופי. ככל הנראה תקטן התשומה הישראלית לכדי 8% בלבד
שגריר ארה"ב במצרים פרנסיס ריצ'רדוני הודיע כי מתנהל משא ומתן בין ארה"ב, מצרים וישראל, הצדדים החתומים על ההסכם ליצור משותף באזורי תעשייה מועדפים QIZ, להקטנת התשומה הישראלית בתשומות הייצור מ-11.7% ל-8% בלבד, וזאת על מנת לאפשר לחברות המצריות לשפר את יכולת התחרות של הן בשווקים בארצות הברית.
העיתון המצרי "אלאהראם" מדווח כי דבריו של שגריר ארה"ב בקהיר נמסרו לעיתונאים בעת ביקור בעיר פורט סעיד, שם סקר שורה של פרוייקטים הזוכים לתמיכה וסיוע מארה"ב. השגריר ריצ'רדוני ציין כי היקף הסחר בין ארה"ב ובין מצרים רשם בשנתיים האחרונות גידול של 35%.
יש לציין כי מזה זמן דורש הצד המצרי להפחית את אחוז התשומה הישראלית שנקבע בהסכם ה-QIZ בטענה שהתשומה הישראלית יקרה ומייקרת את המוצר הסופי וכן שקיים קושי להשיג תשומה ישראלית בכמויות ובגיוון הדרושים, דבר המקשה לטענת הצד המצרי על יישום ההסכם.
נזכיר כי הנושא אף הועלה בפגישה בין נשיא מצרים חוסני מובארכ וראש הממשלה אולמרט בסופה דיווח נשיא מצרים כי זכה להבטחה להוריד את היקף התשומה הישראלית ל-10.8% אך זכה לביקורת מצד תעשיינים מצרים אשר טענו כי הפחתה זו אינה מספקת.
על פי נתונים שפרסם לאחרונה המשרד המצרי לתעשייה וסחר חוץ והובאו על ידי סוכנות הידיעות הרשמית של מצרים, נרשם גידול של 37.5% ביצוא הלבשה וטכסטיל ממצרים לארה"ב בתקופה שבין ינואר עד מאי 2007 לכדי 306 מיליון דולר לעומת 223 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.
במשרד המצרי לתעשייה וסחר חוץ מדגישים כי 273 מיליון דולר מתוך הסכום הכולל הם יצוא הלבשה (גידול של 33%) ואילו יצוא בדים ווילונות הגיע ל-25 מיליון דולר. יצוא הכותנה לארה"ב בתקופה המוזכרת הגיע ל-2.3 מיליון דולר, יצוא השטיחים רשם גידול של 49% לחצי מיליון דולר וכן יוצאו סיבים תעשייתיים ומלאכותיים בערך של 300 אלף דולר. מומחי המשרד המצרי הבהירו כי הגידול הניכר ביצוא ההלבשה והטכסטיל לארה"ב בחמשת החודשים הראשונים של השנה נובע בעיקר מההשפעה החיובית של ההסכם לייצור משותף באזורי תעשייה מועדפים QIZ.