ערב הסעודית מציגה: מכונית ראשונה מייצור מקומי

אב הטיפוס למכונית גזאל1 הינו באורך 4.8 מטר ורוחב 1.9 מטר והוא יוצר בשיתוף וליווי של יצרניות רכב בינלאומיות ביניהן מרצדס בנץ והסניף האיטלקי של חברת מאגנה קנדה


00:00 ,16.06.2010 מאת: מערכת פורט2פורט

אב הטיפוס למכונית גזאל1 הינו באורך 4.8 מטר ורוחב 1.9 מטר והוא יוצר בשיתוף וליווי של יצרניות רכב בינלאומיות ביניהן מרצדס בנץ והסניף האיטלקי של חברת מאגנה קנדה 

 
ערב הסעודית מצטרפת למדינות המייצרות מכוניות. מלך סעודיה המלך עבדאללה בן עבדאלעזיז חנך את אב הטיפוס למכונית הראשונה מתוצרת הממלכה ה"גזאל1" (צבי).
 
המדובר ברכב בעל הנעה כפולה 4 על 4 והוא תוכנן באוניברסיטה על שם המלך סעוד בריאד הבירה. בממלכה מתכוונים לייצר 20,000 מכוניות מהדגם החדש המיוצר מסיבי פחם, פיתוח חדשני של המדענים באוניברסיטה.
 
אורכו של כלי הרכב 4.8 מטר ורוחבו 1.9 מטר והוא יוצר בשיתוף וליווי של יצרניות רכב בינלאומיות ביניהן מרצדס בנץ (דגם C CLASS) והסניף האיטלקי של חברת מאגנה קנדה בטורינו תוך התאמה לתנאי האקלים המדברי השורר בערב הסעודית ובמדינות המפרץ.
 
ה"גזאל 1" מתאפיין ביכולת עבירות גבוהה בשטחים קשים ומצטיין בתא נוסעים מפואר מבודד מרעשים. אב הטיפוס של המכונית נצבע בצבע הירוק, צבעו של האסלאם, והרכבים הראשונים צפויים לרדת מפס היצור בתוך שנה וחצי.
 
הרכב הוצג לראשונה בתערוכת המכוניות הבינלאומית בג'נבה בחודש מרץ האחרון והוא מכונה על שם הצבי המדברי השוכן את מדבריות סעודיה ומהווה סמל למהירות, יופי ויכולת התמודדות ושרידות בתנאים קשים.
 
בממלכה מדגישים כי ייצור המכונית החדשה משתלב בתוכנית תיעוש רחבת היקף בהשקעה של 400 מיליון יורו במשך שלוש שנים.