רשות הנמלים של ערב הסעודית מדווחת על ירידה של כ-35% ביבוא וירידה של 1.5% ביצוא. סך הכל עברו ברבעון הראשון של השנה 32 טון מטען בנמלי הממלכה
ההאטה בהיקפי הסחר העולמי מורגשת גם בערב הסעודית. ירידה של 11.4% נרשמה בטונאג' הכולל בנמלי ערב הסעודית ברבעון הראשון של השנה לעומת התקופה המקבילה אשתקד לכדי 32 מיליון טון.
כך עולה מנתונים שמפרסמת רשות הנמלים של ערב הסעודית המדווחת על ירידה של 34.7% ביבוא ובמקביל ירידה של 1.44% ביצוא בנמלי הממלכה.
נמל התעשייה על שם המלך פהד בעיר ינבוע לחוף ים סוף הוא הנמל היחיד בממלכה אשר הראה צמיחה של 11% בפעילות ברבעון הראשון של 2009 כאשר לאחריו צועד נמל ג'ובייל אשר הציג איזון בפעילות לעומת שנת 2008.
לעומתם נרשמה ירידה של 31.5% בטונאג' בנמל ג'דה, הגדול בנמלי ערב הסעודית וירידה של 25% בנמל על שם המלך עבדאלעזיז בעיר אלדמאם, בירתה הכלכלית של מזרח הממלכה.
ערב הסעודית: ירידה בהיקף המטענים בנמלים ברבעון הראשון
רשות הנמלים של ערב הסעודית מדווחת על ירידה של כ-35% ביבוא וירידה של 1.5% ביצוא. סך הכל עברו ברבעון הראשון של השנה 32 טון מטען בנמלי הממלכה
00:00 ,25.06.2009
עשוי לעניין אותך
הסכם בין NCC הסעודית לחברת Odfgel הנורבגית להובלת מטענים כימיים
סערה במפרץ עקב עיכובים במעבר משאיות בין איחוד הנסיכויות לסעודיה
נחתם ההסכם להקמת איחוד מוניטרי במפרץ
לבנון: חברת תעופה חדשה לטיסות פרטיות
ערב הסעודית: בית נתיבות חדש בשדה התעופה של ג'דה
BA חידשה טיסותיה לערב הסעודית