זאת עקב עיכובים ועבודה איטית בפריקת סחורות, דבר אשר גרם להצטברות של מטענים ולהמתנה של אוניות בנמל הנחשב לבירה הכלכלית של מזרח הממלכה
כבכל קיץ מתמודדת רשות הנמלים של ערב הסעודית עם תלונות של חברות הספנות והסוחרים על צפיפות בנמלים עקב עיכובים בטעינה ופריקה של סחורות.
העיתון הסעודי "אלריאד" יודע לספר כי חברות ספנות זרות מאיימות להחרים את נמלי הים בערב הסעודית ולהעביר את הפעילות לנמלים במדינות המפרץ, וזאת עקב העיכובים והעבודה האיטית בפריקת סחורות, דבר אשר גרם להצטברות של מטענים בנמל על שם המלך עבדאלעזיז בעיר אלדמאם, הבירה הכלכלית של מזרח הממלכה.
על פי הדיווח, אוניות ממתינות בנמל זה בין שלושה לארבעה שבועות דבר אשר הביא בעלי אוניות מקומיים, נציגי חברות ספנות זרות ואנשי עסקים לקרוא לשר התחבורה הסעודי ולראש רשות הנמלים להתערב בדחיפות לסיום המשבר.
העיתון הסעודי מוסיף כי האצבע המאשימה מופנית לאיטיות של פריקת הסחורות בנמל הנובעת בעיקר מחוסר ארגון והיעדר כוח עבודה מיומן אשר אינם תואמים את הגידול בפעילות הנמל בתקופת הקיץ במיוחד עם פרוס צום חודש הרמצ'אן בעוד כשבועיים.
ערב הסעודית: חברות הספנות מאיימות לא לפקוד נמל אלדמאם
זאת עקב עיכובים ועבודה איטית בפריקת סחורות, דבר אשר גרם להצטברות של מטענים ולהמתנה של אוניות בנמל הנחשב לבירה הכלכלית של מזרח הממלכה
00:00 ,26.07.2010
עשוי לעניין אותך
חברות התעופה של סעודיה וקטאר מצטיידות במטוסים מתוצרת בואינג
קהיר: שדה התעופה נסגר זמנית עקב נפילת חלקי מנוע ממטוס סעודי
סעודיה: קנס למעשנים בשדה התעופה
ערב הסעודית מציגה: מכונית ראשונה מייצור מקומי
ערב הסעודית: הושבת הרדאר בשדה התעופה בעיר אלמדינה
מדינות המפרץ קרובות לסיכום על הסכם סחר חופשי עם דרום קוריאה