עיראק: רכבת מטענים בין בצרה לבגדאד

זו הפעם הראשונה בה מופעל שירות הובלת מכולות ברכבות בין שתי הערים מאז הכיבוש האמריקאי ונפילת משטרו של סדאם חוסיין


00:00 ,12.01.2010 מאת: מערכת פורט2פורט

זו הפעם הראשונה בה מופעל שירות הובלת מכולות ברכבות בין שתי הערים מאז הכיבוש האמריקאי ונפילת משטרו של סדאם חוסיין
 
משרד התחבורה של עיראק חנך רכבת מטענים להובלת מכולות בין נמל בצרה בדרום המדינה לבירה בגדאד. זו הפעם הראשונה בה מופעל שירות הובלת מכולות ברכבות בין שתי הערים מאז הכיבוש האמריקאי ונפילת משטרו של סדאם חוסיין בשנת 2003.
 
סוכנות הידיעות של עיראק מסרה כי הרכבת הראשונה הכילה 19 מכולות אשר נפרקו בנמל אום קסר ליד העיר בצרה והועברו לבגדאד ולאחר מכן הוחזרו ריקות לנמל.
 
שר התובלה של עיראק מסר כי חשיבות חידוש העברת מכולות ברכבת ניכרת בעיקר בכל הקשור להורדת מחירי ההובלה , דבר המשפיע בהכרח גם על ירידת מחירי המוצרים בשווקים.
 
כמו כן מקווים במשרד התחבורה העיראקי שהרכבת תסייע בהקטנת העומסים של משאיות הנעות בכבישי המדינה.