״החברה הלאומית לשירותי ניווט אוויר״ במשרד התעופה האזרחית במצרים ביצעה לפני ימים אחדים עבודות תחזוקה תקופתיות במכשירי המכ״ם הפועלים במגדל הבקרה האווירית בנמל התעופה הבינלאומי של קהיר. גורמים במשרד התעופה האזרחית ציינו כי החברה פרסמה הודעה לכל חברות התעופה הפועלות בנמל התעופה הבינלאומי בקהיר לגבי העבודות התקופתיות.
הגורמים אישרו כי תנועת הנחיתות וההמראות בשדה התעופה לא הושפעה מעבודות התחזוקה במגדל הפיקוח. הם הסבירו כי העבודות בוצעו בזמן שתנועת המטוסים הייתה נמוכה יחסית. כמו כן, בשדה התעופה יש מגדל בקרת אוויר ישן, המשמש תחליף לטיסות שדה התעופה במקרה של עבודות תחזוקה. הגורמים הכחישו דיווחים בתקשורת לגבי עיכובים שנגרמו בתנועת הטיסות.
משרד התעופה האזרחית הבהיר בהקשר זה שבוצעו עבודות פיתוח ושדרוג למערכות ניווט ובקרה אווירית בתוך מגדלי הבקרה בכל שדות התעופה במדינה, ובכלל זה נמל התעופה של קהיר. כמו כן הותקנה מערכת מכ״ם חדשה ורשת לוויין לאבטחת המרחב האווירי המצרי, בהשקעה של כ-300 מיליון דולר.