סוריה מקדמת רכישת מטוסי איירבוס

סגן ראש ממשלת סוריה לענייני כלכלה יצא בקרוב לפריז לקיים שיחות בנושא רכישת 50 מטוסים חדשים מיצרנית המטוסים האירופית איירבוס


00:00 ,28.07.2008 מאת: מערכת פורט2פורט

סגן ראש ממשלת סוריה לענייני כלכלה יצא בקרוב לפריז לקיים שיחות בנושא רכישת 50 מטוסים חדשים מיצרנית המטוסים האירופית איירבוס
 
סוריה ממשיכה לקטוף את פירות ביקורו של הנשיא בשאר אלאסד בצרפת. סגן ראש ממשלת סוריה לענייני כלכלה, עבדאללה אלדרדרי, הודיע כי יצא בקרוב לפריז לקיים שיחות בנושא רכישת 50 מטוסים חדשים מיצרנית המטוסים האירופית איירבוס.
 
הבכיר הסורי מסר בראיון לעיתון הסורי "אלווטן" כי ההחלטה לצאת לפריס התקבלה לאחר שצרפת הודיעה כי הסירה לחלוטין את ההתנגדות לשתף פעולה עם סוריה בתחום התעופה וכי שיחותיו בצרפת יתרכזו בקידום הסכמי Leasing ארוכי טווח עם יצרנית המטוסים איירבוס, וכן השלמת הפרטים לרכישת תשעה מטוסים חדשים מהחברה.
 
נזכיר כי חברת התעופה הלאומית של סוריה סובלת ממשבר קשה עקב הסנקציות הכלכליות שהטיל המערב על דמשק בעקבות תמיכתה בטרור וההתנקשות בראש ממשלת לבנון רפיק חרירי, דבר המקשה עליה להשיג חלקי חילוף למטוסים ולבצע תחזוקה ראויה.