סודאן הודיעה כי בכוונתה לבנות שדה תעופה בינלאומי חדש באיזור העיר אום דרמאן. השדה החדש צפוי להשתרע על שטח של 58 קילומטר מרובע ועלות הקמתו מוערכת ב 530 מליון דולר.
השר הסודאני לענייני תעופה אזרחית עלי תמים פרתק הוסיף כי השדה החדש אמור להיות בעל יכולת קליטה של שמונה מליון נוסעים בשנה ובנייתו תתבצע בשלושה שלבים.
שלב ההקמה הראשון יחל בתחילת השנה הבאה בהתבסס על תוכניות שהכינה חברה גרמנית הכוללות בין היתר הקמת שני מנחתים, מגדל פיקוח, שני הנגרי ענק למטוסים ומשרדים.
לפי השר הסודאני השלב הראשון עשוי להסתיים בתוך שלוש שנים ולאחר השלמתו תופסק הפעילות בנמל התעופה הקיים בח'רטום בירת סודאן.
השר הסודאני לענייני תעופה אזרחית מסר לערוץ הטלויזיה "אלג'זירה" כי בכוונת ממשלתו לפנות לקבלת מימון ערבי ובינלאומי לפרוייקט.
סודאן הודיעה כי בכוונתה לבנות שדה תעופה בינלאומי חדש
סודאן הודיעה כי בכוונתה לבנות שדה תעופה בינלאומי חדש באיזור העיר אום דרמאן. השדה החדש צפוי להשתרע על שטח של 58 קילומטר מרובע ועלות הקמתו מוערכת ב 530 מליון דולר.
00:00 ,18.05.2005
עשוי לעניין אותך
כינוס כלכלי בינלאומי שנתי יפתח בחוף ים המלח בירדן ביום שישי הקרוב
השקעות בנמלי מצרים
מצרים:תוכנית סיוע ממשלתי למפעלים המייצאים לארה"ב שלא במסגרת הסכם QIZ
היצוא המצרי לארה"ב במסגרת ה- QIZ יחל באוגוסט 2005
נמל דמייטה המצרי: פרוייקט הקמת מסוף לטיפול במכולות
מצרים: הסכם ה-QIZ חיוני לשגת הסכם אס"ח עם ארה"ב