נמל חדש מתוכנן בעיראק

ממשלת עיראק החליטה לאחרונה להקים נמל חדש בחוף המערבי של חצי האי פאו במפרץ הפרסי בדרום המדינה. הממשלה הזמנית בעיראק חתמה לצורך הפרוייקט על מזכר הבנה עם ראש ממשלת בריטניה טוני בלייר לבניית הנמל הענק


00:00 ,17.02.2005 מאת: מערכת פורט2פורט

ממשלת עיראק החליטה לאחרונה להקים נמל חדש בחוף המערבי של חצי האי פאו במפרץ הפרסי בדרום המדינה. הממשלה הזמנית בעיראק חתמה לצורך הפרוייקט על מזכר הבנה עם ראש ממשלת בריטניה טוני בלייר לבניית הנמל הענק.
 
העיתון "א-זמאן" היוצא לאור בבגדאד מוסר כי בנוסף לכך באה ממשלת עיראק בדברים עם ראש ממשלת הולנד ונשיא איחוד הנסיכויות הערביות לפיתוח השטח המדברי באזור הנמל המתוכנן בחצי האי פאו והקמת אזורי תעשייה ותשתיות.
 
החברה הממשלתית העיראקית לנמלים הקימה ועדה לבחינת הפרוייקט והכנת סקרי היתכנות. פרוייקט הנמל המתוכנן אמור לכסות שטח של 40 מליון מטר מרובע בשטח האי פאו ונערכו סקרים בשטח לצורך קביעת המיקום המדוייק של הנמל החדש ועומקו.
 
כמוכן נערכו סקר הידרוגראפי וסקר טמפרטורות באזור הנמל המיועד כדי לבחון את מהירות הרוח, כמות הגשמים, מהירות זרמי הים וכיוונם וגובה הגלים.