שיבושים בנמל המרכזי של אלג'יריה. עובדי הנמל באלג'יריה הבירה החלו אתמול לשבש את העבודה במחאה על צעדים שנוקטת חברת הניהול של הנמל DP World לייעול העבודה, המחייבים אותם לעבוד שעות נוספות ללא תמורה לטענתם ובניגוד להסכמי העבודה שלהם.
עובדי הנמל עצרו את העבודה ברציפים 3,4,5 ורק הרציפים 1,2 בנמל עבדו כרגיל. נציגי חברת הניהול של הנמל פתחו במגעים עם נציגי העובדים על מנת לשים קץ לצעדי המחאה. העובדים בנמל אלג'יריה טוענים כי, עקב מעבר לעבודה סביב השעון הם זכאים ליום חופש עבור עבודה בשעות הלילה בנוסף לתשלום עבור שעות נוספות.
בנמל מועסקים כ-900 עובדים המאוגדים בהסתדרות עובדי הנמלים באלג'יריה, מתוכם 450 עובדים קבועים, 336 עובדים על בסיס יומי ו-160 גמלאים.
נזכיר כי, חברת DP World זכתה בנובמבר 2008 בחוזה לניהול נמל אלג'יריה הבירה הנחשב לנמל המסחרי הגדול באלג'יריה ומנקז 65% מתנועת המכולות במדינה לתקופה של שלושים שנה, ובכלל זה הגדלת יכולת הקיבולת של הנמל מ-650 אלף TEU בשנה ל-800 אלף TEU בשנה, בהשקעה כוללת של 557.6 מיליון דולר.