נכנס לתוקפו הסכם סחר חופשי בין מרוקו לבין מדינות האיחוד האירופי

ההסכם יושם בהדרגה מאז מרץ 2000. במסגרתו בוטלו החסמים בתנועות הסחר בין הצדדים, שעמדו ב-2011 על 65 מיליארד דולר


00:00 ,08.03.2012 מאת: מערכת פורט2פורט

בתחילת חודש מרץ נכנס לתוקפו באורך מלא הסכם הסחר החופשי בין מרוקו למדינות האיחוד האירופי.

יישום ההסכם בוצע באופן הדרגתי, על פני תקופה של 12 שנים, החל מחודש מרץ 2000, והוא כולל הסרת מכסים מלאה על תנועת הסחר בין הצדדים וכן על שירותים, עד לביטול מלא של כל חסמי המכס על כל היקף חילופי הסחר בין מרוקו למדינות האיחוד האירופי, שעמד בשנה שעברה על 65 מיליארד דולר.

החלק החקלאי של ההסכם קובע הורדה של 70% במס על יצוא חקלאי ודגה ממרוקו למדינות האיחוד והטלת מס בהיקף של 55% על יבוא תוצרת חקלאית ממדינות האיחוד האירופי למרוקו. המס הזה יבוטל בהדרגה בתוך עשר שנים.

על פי ההסכם, רוב רובה של התוצרת התעשייתית בין מרוקו למדינות האיחוד תהיה פטורה לחלוטין ממכס, דבר שיעניק קדימות ועדיפות ליצוא מוצרים ממרוקו. היקף הסחר של מרוקו עם מדינות האיחוד מהווה 66% מכלל היקף הסחר של הממלכה, שעמד בשנת 2011 על 830 מיליארד דירהם (98 מיליארד דולר).