מתהדק השת"פ בין תורכיה לפלסטינים - תפתח נציגות מסחרית ברמאללה

השר התורכי לסחר חוץ נפגש עם שר הכלכלה הפלסטיני באיסטנבול ומסר כי בכוונת תורכיה להקים אזור תעשייה תורכי בגדה המערבית. ציין: נעביר היצוא ישירות לשטחי הרשות


00:00 ,15.07.2010 מאת: מערכת פורט2פורט

השר התורכי לסחר חוץ נפגש עם שר הכלכלה הפלסטיני באיסטנבול ומסר כי בכוונת תורכיה להקים אזור תעשייה תורכי בגדה המערבית. ציין: נעביר היצוא ישירות לשטחי הרשות 
 
השר התורכי לסחר חוץ זאפר שאע'ליאן הודיע כי ארצו מתכוונת לפתוח נציגות מסחרית ברמאללה. השר התורכי מסר במסיבת עיתונאים עם שר הכלכלה הפלסטיני חסן אבו לבדה באיסטנבול כי בנוסף, ארצו מחויבת לבנות אזור תעשייה תורכי בגדה המערבית "למרות כל המכשולים שמציבה ישראל" כהגדרתו.
 
לדבריו, בעבר הכשילה ישראל יוזמה תורכית להקים אזור תעשייה בבית חנון בצפון רצועת עזה וכעת איגוד לשכות המסחר של תורכיה נחוש להקים אזור תעשייה בגדה המערבית.
 
השר התורכי מסר עוד כי היקף היצוא של תורכיה לרשות הפלסטינית בשנת 2009 עמד על 350 מיליון דולר מתוך יצוא כולל לישראל בשיעור של 1.5 מיליארד דולר.
 
לדבריו, תורכיה נענתה לבקשת הרשות הפלסטינית להעביר את היצוא ישירות לשטחי הרשות הפלסטינית ולא דרך ישראל.
 
השר התורכי הוסיף כי סיכם לקיים ביקור רשמי בשטחי הרשות הפלסטינית וכי הוא ילווה על ידי קבוצה גדולה של אנשי עסקים על מנת לעודד חברות מתורכיה להשקיע בפלסטין.
 
במקביל סיכמו השרים לפעול במשותף לקיום ירידים למוצרים פלסטינים בתורכיה וזאת במטרה להגדיל את היקף היצוא משטחי הרשות הפלסטינית לתורכיה העומד כיום על 29.5 מיליון דולר.