יבואנים במצרים מתלוננים על כי הם מתקשים לבצע יבוא סדיר של חומרי גלם לתעשיה, וזאת עקב דרישתם של ספקים ברחבי העולם לשלם במזומן ובאופן מיידי את ערך המשלוח לפני העברתו למצרים.
ממצרים נמסר כי, הקשיים נובעים מהחלטת ספקים בעולם שהתקבלה כתוצאה מהודעת סוכנויות דירוג האשראי הבינלאומיות על הורדת דירוג האשראי של הלוואות ממצרים. היבואנים המצרים דרשו ממשרד הסחר המצרי להתערב ולדרוש מהחברה הממשלתית לביטוח יצוא להתערב ולהעניק ערבויות ליבואנים, בעיקר אלה המייבאים חומרי גלם המשמשים לתעשיה לייצוא.
נזכיר כי, מערך הייבוא והייצוא במצרים ספג מכה קשה בעקבות האירועים האחרונים אשר הביאו להפלת משטרו של הנשיא חוסני מובארכ בעיקר בכל הקשור להופעת עובדים לעבודה, אבטחת משאיות ומכולות הנעות בכבישי המדינה, מחסור בסולר וגז להפעלת מפעלים, וכן בעיות של צפיפות בנמלי הים.