מצרים מודה: אירעה תקלה בכור הגרעיני באינשאס

ראש הרשות לאנרגיה גרעינית במצרים גילה כי אירעה תקלה במשאבת קירור המים של הכור הגרעיני אותו מפעילה מצרים לצורכי מחקר


00:00 ,12.09.2010 מאת: מערכת פורט2פורט

ראש הרשות לאנרגיה גרעינית במצרים גילה כי אירעה תקלה במשאבת קירור המים של הכור הגרעיני אותו מפעילה מצרים לצורכי מחקר
 
לאחר שתיקה של מספר חודשים ובעקבות ביקור של משלחת הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית, גילה ד"ר מחמד אלקוללי, ראש הרשות לאנרגיה גרעינית במצרים, כי אירעה תקלה בכור הגרעיני אותו מפעילה מצרים לצורכי מחקר באינשאס בדלתא של הנילוס. לדבריו, מדובר בתקלה "שגרתית" במשאבת קירור המים של הכור, אשר לא גרמה כל נזק או קרינה ודליפה גרעינית מהכור לסביבה.
 
הבכיר המצרי מסר כי בניגוד להוראות הפעלת הכור החדשות, מנהל הכור הגרעיני המופעל לצורכי מחקר, לא דאג לקבל אישור הפעלה בטיחותי מהרשות לבטיחות אנרגיה גרעינית ובמהלך ההפעלה אירעה תקלה באחת ממשאבות קירור המים בכור אשר תוקנה באותו היום על ידי צוותים טכניים מיומנים.
 
אלקוללי הכחיש כי היתה כל דליפה גרעינית או קרינה מהכור עקב התקלה והדגיש כי בוצעו בדיקות המוכיחות כי לא נגרם כל נזק לסביבת הכור.
 
לדבריו, האחראים על הכור זומנו לבירור משמעתי ורועננו הנהלים החדשים בדבר הפעלתו. הודעתו של ראש הרשות לאנרגיה אטומית במצרים נמסרה ימים ספורים בלבד לאחר ההצהרה החגיגית של נשיא מצרים חוסני מובארכ על מתן אור ירוק לתוכנית לבניית כור גרעיני מצרי ראשון להפקת חשמל באזור אלצ'בעה בצפון מצרים לחוף הים התיכון.