מצרים: אכזבה מהיקף התרחבות הסכמי ה-QIZ למצרים עילית

מקור מצרי בכיר במועצת היצוא גילה כי אין כל היענות מצד משקיעים או חברות להשקיע באזורים שצורפו לאחרונה להסכם. לאחרונה התכנסה בירושלים ועדת המעקב הרבעונית של ארה"ב, ישראל ומצרים


00:00 ,26.08.2009 מאת: מערכת פורט2פורט

מקור מצרי בכיר במועצת היצוא גילה כי אין כל היענות מצד משקיעים או חברות להשקיע באזורים שצורפו לאחרונה להסכם. לאחרונה התכנסה בירושלים ועדת המעקב הרבעונית של ארה"ב, ישראל ומצרים
 
במצרים מביעים אכזבה מאי התקדמות הסכמי ה-QIZ באזורי מצרים עילית וזאת למרות צירופם להסכמים לאחרונה. מקור מצרי בכיר במועצת היצוא במסגרת ההסכם ליצור משותף באזורי תעשייה מועדפים QIZ גילה כי אין כל היענות מצד משקיעים או חברות במצרים להשקיע באזורים שצורפו לאחרונה להסכם, דהיינו מחוזות בני סוויף מדרום לקהיר ואלמניא במצרים עילית.
 
לדבריו, ארבעה משקיעים בלבד ביקשו לפעול באזור בני סוויף (הקרוב יחסית לקהיר מרחק 90 קילומטר) ולא נתקבלה כל בקשה לעבוד במחוז אלמניא (מרחק 150 קילומטר מדרום לקהיר).
 
העיתון המצרי "אלמסרי אליום" מוסר כי הבכיר המצרי ייחס את הדבר לכך שהמשקיעים המצרים סבורים שאזור מצרים עילית אינו מתאים להקמת מפעלי תעשייה ליצוא וזאת בעיקר עקב המרחק הרב מנמלי הים וכן היעדר תשתיות ומחסור בידיים עובדות מנוסות.
 
לדברי המקור המצרי, תעשיית הטכסטיל סובלת ממחסור קשה בעובדים הנאמד ב-350 אלף איש בנוסף לכך שקיימת תחלופה גבוהה של עובדים זמניים במפעלי הטכסטיל המוערכת ב-15% בחודש וכן אחוז היעדרות יומי גבוה מהעבודה הנאמד ב-10%.
 
באסם סולטאן, חבר מועצת היצוא במסגרת הסכמי ה-QIZ, הביע תקווה כי בעתיד צפויה התרחבות של פעילות מפעלי הטכסטיל לאזור מצרים עילית וצפה כי חברות זרות ישקיעו בתחום על מנת לנצל את הפטור המוענק למוצריהן המופנים לשוק האמריקאי.
 
השר המצרי לתעשייה וסחר חוץ, רשיד מחמד רשיד, סיכם בתום ביקור בוושינגטון בחודש מאי האחרון את הרחבת אזורי התעשייה המועדפים הפועלים במצרים במסגרת ה-QIZ גם למחוזות בני סוויף ואלמניא הדרום מצרים והציג את הסיכום כהישג אשר יביא ליצירת מקומות עבודה במחוזות מרוחקים אלה. נושא זה ואחרים היה על סדר היום בכינוס הרבעוני של ועדת המעקב המשותפת לישראל, מצרים וארה"ב בתחום הסכמי ה-QIZ בשבוע שעבר במשרד התעשייה בירושלים.