מסוף המכולות בעקבה רשם בשליש הראשון של שנת 2009 גידול של 21% בהיקף הטעינה והפריקה של מכולות לעומת התקופה המקבילה אשתקד.
בארבעת החודשים הראשונים של שנת 2009 הגיע היקף הטעינה והפריקה ל 203,6 אלף מכולות לעומת 168,7 אלף מכולות בלבד בתקופה המקבילה אשתקד. בחודש אפריל 2009 בלבד נרשם גידול של 33.4% במספר המכולות אשר הגיעו לכדי 59,6 אלף מכולות לעומת 44,6 אלף מכולות בחודש אפריל 2008.
בד בבד, מתחדשות התלונות על עיכובים בטעינה ופריקה של מכולות במסוף עקבה. העיתון הירדני "אלע'ד" מביא עדויות של נהגי משאיות בירדן לפיהן מזה יותר מחודש חלים עיכובים בעבודת מסוף המכולות וזאת לטענתם עקב חוסר ארגון בעבודת ציוד הטעינה והפריקה בשטח הנמל, אי סדר בשעות העבודה של פקידי הנמל לצד אי התאמה לשעות העבודה של פקידי המכס. נהגים מאשימים כי ממוצע ההמתנה של משאית בשטח הנמל עומד על 12 שעות.
מנגד מאשים המנהל המסחרי של חברת מסוף המכולות בעקבה איהאב רוואשדה את נהגי המשאיות באחריות לעיכובים, בשל רצונם לבצע את עבודות הטעינה והפריקה של המשאיות בשעות הבוקר בלבד. רוואשדה מוסיף כי מסוף המכולות סובל בדרך כלל מעומס בשעות הבוקר עקב רצונם של נהגי המשאיות להעמיס את משאיותיהן, דבר אשר גורם ללחץ בעבודה ולעיכובים מיותרים.
המנהל המסחרי של מסוף עקבה הוסיף כי אין כל בעיה בעבודת ציוד ההעמסה והטעינה במסוף עקבה והדגיש כי לאחרונה הוכנס ציוד חדש לעבודה הכולל בין היתר שש מלגזות וארבע משאיות לשיפור עבודת הטעינה והפריקה בשטחי האחסנה, כאשר ארבע מלגזות הוקצו לטובת טעינה ופריקה של מכולות ריקות ושתיים הוקצו למכולות מלאות וכן ארבע משאיות מסייעות לטעינה. רוואשדה הודה כי לעיתים סובלים הכלים מבעיות תחזוקה, אולם ככלל עבודתם יעילה והבעיה מצטמצמת לשעות אותם הגדיר "שעות הלחץ".
רוואשדה הבהיר כי דרוש לבצע תיאום בין ארגון המובילים ושאר הגורמים האחראים בנמל עקבה על מנת להסדיר את כניסת המשאיות לנמל בשעות הלחץ. לדבריו, מסוף המכולות בעקבה עובד 24 שעות ביממה בשתי משמרות.
במקביל מסר סלים ג'דעון, ראש לשכת החברות לעמילות מכס בירדן כי הבעיה המרכזית במסוף המכולות בעקבה נוסעת מהתרכזותה של חברת הניהול במתן קדימות לפריקת מכולות מהאוניות ללא התייחסות מספקת להעמסת המשאיות בשטח הנמל. לדבריו, לאחר פריקת מכולה ניתנת עדיפות למכולות הנדרשות לבדיקה פיזית ואילו העמסת מכולות שסיימו הליכי שחרור ממכס ומכולות במעבר, ממתינה עד חצות אותו יום או לבוקר שלמחרת דבר המוסיף תשלום דמי אחסנה ללא צורך ועיכובים לבעלי המכולות וכן מצריך נוכחות של נציגי חברות השחרור ממכס בשעות הלילה המאוחרות.
לדברי ג'דעון, קיים פער של שעתיים בעת החלפת המשמרות בעבודות הטעינה דבר המביא לכך שמספר שעות העבודה בפועל יורד מ 24 שעות ל 20 שעות בפועל.
מסוף המכולות בעקבה: גידול בטעינה ופריקה של מכולות הביא לתלונות על עיכובים
מסוף המכולות בעקבה רשם בשליש הראשון של שנת 2009 גידול של 21% בהיקף הטעינה והפריקה של מכולות לעומת התקופה המקבילה אשתקד
00:00 ,27.05.2009
עשוי לעניין אותך
ד"ר אודי ניסן מונה לתפקיד הממונה על התקציבים
סגיס: ב-15 השנים הקרובות אין צורך בבניית רציפי מכולות חדשים
מאלב ההונגרית פותחת קו טיסות לרבת עמון
ראש את"ל על ביקור האפיפיור: ההיערכות הלוגיסטית שזורה בהיערכות המבצעית
יתחדש הדיון על הסכם שכר קיבוצי בענף ההובלה
RJ מגבירה טיסותיה ללוב