מנהיגי מדינות ערב הוסיפו בהצהרת כווית קריאה לפיתוח פרויקטים של תשתיות ותמיכה במגזרי היצוא, הסחר, השירותים, הגנת הסביבה ועוד. כווית תקצה 500 מיליון דולר להגדלת ההשקעות במדינות ערב
בכווית נחתמה אמש ועידת הפסגה הכלכלית חברתית הראשונה של מנהיגי מדינות ערב. בתום הפסגה הציגו מזכיר הליגה הערבית, עמרו מוסא, ואמיר כווית, השיח' צבאח, את "הצהרת כווית" בדבר הנושאים שסוכמו בכינוס על 22 המשלחות המשתתפות מתוכן 17 מנהיגים ערבים.
מנהיגי ערב קבעו את שנת 2015 כתאריך היעד להקמת איחוד מכסים ערבי כצעד ראשון להקמת שוק ערבי משותף בשנת 2020.
ההצהרה קראה להמשיך בהסרת כל המכשולים והחסמים העומדים בפני יישום מלא של ההסכם להקמת אזור סחר חופשי בינערבי לפני סוף שנת 2010. הצהרת כווית כוללת בנוסף קריאה להשלים את פרויקט חיבור רשתות החשמל של מדינות ערב ולקדם את הפרויקט המתוכנן לחבר את מדינות ערב ברשת של כבישים ומסילות ברזל תוך קביעת מנגנון מימון על בסיס מסחרי.
מנהיגי מדינות ערב הוסיפו בהצהרתם קריאה לפתח פרויקטים של תשתיות ותמיכה במגזרי היצוא, הסחר, השירותים, הגנת הסביבה ועוד. כווית המארחת הודיעה מצידה על הקצאת סכום של 500 מיליון דולר להגדלת ההשקעות במדינות ערב.
מנהיגי מדינות ערב סיכמו עוד לנקוט במדינות מוניטרית וכלכלית אשר תסייע להן להתמודד עם השלכות המשבר הכלכלי העולמי ולהשתתף באופן פעיל במאמצים הבינלאומיים להשגת יציבות כלכלית מחודשת. כן הוחלט להמשיך בהפרטת תחום התקשורת וטכנולוגיית המידע במדינות ערב.
הפסגה הכלכלית של מנהיגי מדינות ערב נחתמה אמנם בהצהרה כוללת בלבד בתחום הכלכלי חברתי, אולם היא הוקדשה בעיקר לדון בחילוקי הדעות במדינות ערב על רקע הפעולה בעזה. ספקנים בקרב בפרשנים בעולם הערבי קושרים בין הסיכויים להתגברות על חילוקי הדעות בקרב מנהיגי מדינות ערב השונות לבין הסיכויים להשגת היעדים השאפתניים והכוללניים שהוצגו בהצהרת כווית.