בשדה התעופה של רבת עמון חונים שישה מטוסים ישנים מדגם בואינג 707 ו-727 השייכים לחברת התעופה העיראקית, ביניהם מטוסו האישי של נשיא עיראק המודח סדאם חוסיין
שר התחבורה של ירדן עלאא אלבטאינה הודיע כי סיכם עם עמיתו העיראקי כי חברת התעופה של עיראק תפנה משדה התעופה של רבת עמון את המטוסים השייכים לה וחונים בשדה רבת עמון מאז מלחמת המפרץ השנייה בשנת 1991.
בשדה התעופה של רבת עמון חונים שישה מטוסים ישנים מדגם בואינג 707 ו-727 השייכים לחברת התעופה העיראקית, ביניהם מטוסו האישי של נשיא עיראק המודח סדאם חוסיין, אולם אף אחד מהמטוסים אינו כשיר לטיסה.
לדברי השר הירדני סוכם כי עיראק תפנה את המטוסים התופסים מקומות חנייה בשדה התעופה של רבת עמון ללא קשר לדיון בדרישה לתשלום דמי חנייה וקנסות על חנייתם משך כל התקופה.
נזכיר כי מאז מלחמת המפרץ השנייה קורקעו 15 מטוסים של חברת התעופה של עיראק במספר מדינות ביניהן ירדן, תוניסיה, כווית ואיראן וזאת מתוך 23 מטוסים אותם מנה צי המטוסים של החברה אז.
החברה העיראקית מתקשה לפנות מטוסים אלה הן עקב דרישות גבוהות לתשלום פיצויים והן עקב העובדה שהמטוסים אינם כשירים לטיסה ואף במדינות רבות מטוסים מדגם זה הוצאו מכשירות, אינם מורשים להטיס נוסעים והפכו למטוסים להובלת מטענים.
ירדן: עיראק תפנה מטוסיה
בשדה התעופה של רבת עמון חונים שישה מטוסים ישנים מדגם בואינג 707 ו-727 השייכים לחברת התעופה העיראקית, ביניהם מטוסו האישי של נשיא עיראק המודח סדאם חוסיין
00:00 ,04.03.2010
עשוי לעניין אותך
ישראל וארה"ב חתמו על הסכם חדש למניעת טרור אווירי בתעופה האזרחית
מדינות צפון אפריקה: 29 מיליארד דולר היקף הסחר עם ארה"ב
מסוף עקבה: הסכם קוד התנהגות בין ההנהלה לעובדים
מחר זה קורה: ועידת PORT2PORT 2010 יוצאת לדרך
בואינג: הזמנות בשווי של 4.2 מיליארד דולר מחברת יונייטד
דייוויד ביין ירצה בוועידת PORT2PORT 2010