החברה המארגנת הודיעה כי דחתה בקשות מטעמן של 33 חברות חקלאיות מישראל להשתתף ביריד הצפוי להיערך ברבת עמון בחודש אפריל. הרקע לדחיות: שהחברות הישראליות לא עמדו בתנאים הנדרשים
חברת "עיראק הירוקה" המארגנת את היריד הבינלאומי לפיתוח החקלאות, המזון והדגה בעיראק הודיעה כי דחתה בקשות מטעמן של 33 חברות חקלאיות מישראל להשתתף ביריד הצפוי להיערך ברבת עמון בתחילת חודש אפריל הקרוב.
דובר החברה, הית'ם נסור, הבהיר כי דחיית בקשות ההשתתפות מטעם החברות הישראליות לא היתה על רקע פוליטי אלא על רקע העובדה שהחברות הישראליות לא עמדו בתנאים הנדרשים מהמשתתפים.
הדובר הוסיף כי חברות רבות ממדינות ערביות ואסלאמיות היו חשות באי נוחות ורגישות רבה עקב נוכחותן של חברות מישראל, או קיומו של ביתן ישראלי ביריד.
יצוין כי עקב המצב הביטחוני הקשה השורר בעיראק משמשת רבת עמון בירת ירדן כמרכז לעריכת ירידים וכנסים הקשורים בעיראק.