שלטונות המכס של ממלכת ירדן החלו שלשום, ה-1 לפברואר 2011 באכיפת התקנה החדשה של משרד החקלאות הירדני, לפיה תיאסר הכנסת שמן זית לממלכה דרך גשר אלנבי. על פי הודעת מכס ירדן תותר לכל תייר הנכנס לממלכה מהגדה המערבית הכנסת ארבעה מכלי שמן זית לכל משפחה באופן חד פעמי.
נזכיר כי, ממשלת רבת עמון קיבלה החלטה לאסור הכנסת שמן זית לממלכה, בכלל זה שמן זית המגיע במטענם של נוסעים מגיעים, למעט מתנות, מהגדה המערבית וזאת להגנה על התוצר המקומי. משרד החקלאות הירדני הורה לתחנות ההסגר החקלאי בגבולות הממלכה למנוע הכנסת שמן זית על מנת לא לאפשר הפצתו בשוק המקומי.
במקביל, הטילו שלטונות ירדן מס על נוסעים במעבר הנושאים במיטלטליהם שמן זית, בשיעור של חמישה דינר לכל ליטר שמן, אשר יוחזרו לאחר הוצאת שמן הזית מן המדינה.
נזכיר כי, מחירו של פח שמן זית בירדן (16 ליטר) נע בין 60 דינר (305 שקל) ל-70 דינר (357 שקל). יצוין כי, היקף שטחי עצי הזית בירדן מגיע למיליון 276 אלף דונם, המהווים 72% מהשטח הזרוע עצים בממלכה ו-24% מכלל שטחי החקלאות בה.
בירדן 17 מיליון עצי זית המפיקים בכל שנה 28 אלף טון זיתים, ואילו השוק המקומי אינו זקוק ליותר מ-18 אלף טון. ממוצע הצריכה השנתי של שמן זית בממלכה עומד על 4.6 קילוגרם לנפש.