הערכה: 500 מיליון דולר עלות העתקת נמל עקבה דרומה

המכרז להעתקת נמל עקבה דרומה צפוי להתפרסם בתחילת שנת 2008 לאחר קבלת כל אישורי ממשלת רבת עמון לפרויקט


00:00 ,20.12.2007 מאת: מערכת פורט2פורט

המכרז להעתקת נמל עקבה דרומה צפוי להתפרסם בתחילת שנת 2008 לאחר קבלת כל אישורי ממשלת רבת עמון לפרויקט
 
חברת הייעוץ הכלכלי המלווה את פרויקט העתקת נמל עקבה דרומה מעריכה את עלות הפרויקט ב-500 מיליון דולר. העיתון הירדני "אלערב אליום" מדווח כי חברת הייעוץ הכלכלי Taylor-Dejongh אשר נבחרה כיועץ כלכלי לחברה לפיתוח עקבה האחראית לפרויקט העתקת נמל עקבה דרומה, ממליצה כי הפרויקט יבוצע בשיטת BOT בנייה, הפעלה והעברת הבעלות למשך 30 שנה.
 
חברת Taylor-Dejongh מציינת בדין וחשבון שהגישה כי הפרויקט צפוי להביא ממוצעי צמיחה כלכלית חיוביים לאזור הכלכלי ההולך ומוקם בעיר עקבה במיוחד ולממלכת ירדן בכלל. המכרז לפרויקט העתקת נמל עקבה דרומה צפוי להתפרסם בתחילת שנת 2008 לאחר קבלת כל אישורי ממשלת רבת עמון לפרויקט.
 
נזכיר כי התוכנית להעתקת נמל עקבה דרומה, לעבר הגבול עם ערב הסעודית, נועד להרחיק את הנמל מאזורי התיירות והמגורים בעיר עקבה ובשטח המפונה לבנות קריית מגורים ותיירות Sea to Sky על שטח כולל של 3,000 דונם ובד בבד לשפר את יכולת העגינה של אוניות ענק עד 70 אלף טון בנמל המרכזי בעומק של 14.4 מטר.
 
הנמל המרכזי החדש בעקבה צפוי לכלול 12 רציפים באורך כולל של 2,120 מטרים אשר ישמשו לפריקה וטעינה של סחורות שונות בכלל זה, גרעינים, יצוא פוספטים, כלי רכב, הובלה בצובר ועוד.