האמירויות הסירה את מגבלות השיט והטיסות מעל קטאר

חברת DP World מדובאי הודיעה בחוזר רשמי כי כל המתקנים בנמלי הים שלה יספקו שירותים לתנועת יבוא ויצוא וטיפול בסחורות מול קטאר ״באופן טבעי״, וזאת אחרי למעלה משלוש שנות חרם


11:35 ,12.01.2021 מאת: מערכת פורט2פורט

חברת DP World מדובאי הודיעה על פתיחת נמלי הים שלה (נמל ג׳בל עלי, נמל ראשיד ונמל חמריה) ועל חידוש תנועת הספנות עם נמלי קטאר, וזאת לאחר הסכם שהושג בשבוע שעבר לסיום החרם הערבי על מדינת המפרץ. החברה הודיעה בחוזר רשמי כי כל המתקנים בנמלי הים שלה יספקו שירותים לתנועת יבוא ויצוא וטיפול בסחורות מול קטאר ״באופן טבעי״, וזאת אחרי למעלה משלוש שנות חרם.

 

במקביל, החלה ביום שני חברת התעופה הלאומית של קטאר ״קטאר איירוויז״ להשתמש במרחב האווירי של האמירויות וכן סעודיה ובחרין שגם הן היו שותפות לחרם. אתמול עברה טיסה של החברה הקטארית ממלבורן באוסטרליה דרך המרחב האווירי של האמירויות. כמו כן, טיסה ראשונה של החברה הקטארית לסעודיה מזה יותר משלוש שנים בוצעה אתמול מדוחא לריאד וכן בוצעה טיסה בכיוון ההפוך על ידי חברת התעופה הסעודית.