מקור בטחוני מצרי הכחיש את הידיעות על ירי על משאיות בדרכן למעבר אלעוגה, והדגיש כי תנועת המשאיות למעבר הגבול וממנו מתבצעת בצורה מסודרת ושגרתית
עליית מדרגה מסוכנת ביחסים בין שבטי הבדואים בחצי האי סיני לממשל המרכזי. במצרים מדווחים כי חמושים בדואים ירו בסוף השבוע שעבר על שתי משאיות אשר היו בדרכן למסוף ניצנה לייצא סחורות לישראל. המשאיות נורו כאשר היו בכניסה לכפר "אלעוגה" המרוחק שלושה קילומטר מהגבול עם ישראל ואשר על שמו נקרא גם המסוף עצמו בפי המצרים.
על פי הדיווחים, החמושים ירו על צמיגי המשאיות ופגעו בגופן, אולם הנהגים הצליחו להיחלץ ללא פגע. מקור בטחוני מצרי הכחיש את הידיעות על ירי על משאיות בדרכן למעבר אלעוגה, והדגיש כי תנועת המשאיות למעבר הגבול וממנו "מתבצעת בצורה מסודרת ושגרתית על פי הוראות האבטחה והשמירה ללא כל הפרות".
נזכיר כי מסוף ניצנה מהווה העורק המרכזי ליצוא ויבוא סחורות מישראל למצרים ולהפך ובממוצע עוברות בו 700 עד 1,000 משאיות בחודש.
המתח בין שבטי הבדואים בסיני לכוחות הביטחון המצרים גבר לאחרונה על רקע הגברת המעצרים בקרב הבדואים, הטלת עונשי מאסר ארוכים נגד מורשעים והרחבת החיפושים אחר נמלטים מקרב תושבי סיני אשר פורסמו לגביהם פסקי דין על פעילות חבלנית או פלילית.
השייח' עבדאללה ג'האמה שיח' שבט הטראבין בסיני קרא למנהיגי שבטי הבדואים בסיני להרגיע את הרוחות ופנה לנשיא מובארכ בבקשה לבטל פסקי דין שהתקבלו נגד נאשמים בהיעדרם.
דיווח: ירי של שתי משאיות שהיו בדרכן למעבר ניצנה בסיני
מקור בטחוני מצרי הכחיש את הידיעות על ירי על משאיות בדרכן למעבר אלעוגה, והדגיש כי תנועת המשאיות למעבר הגבול וממנו מתבצעת בצורה מסודרת ושגרתית
00:00 ,19.09.2010
עשוי לעניין אותך
חברת מנטפילד זכתה במכרז של משרד הביטחון
שר התמ"ת בשנז'ן: "ישראל היא מרכז לחדשנות ומצוינות בתחום הטכנולוגיה"
התנגדות בירדן לכוונת ישראל לייצא מכוניות משומשות
800 מפגשים עסקיים בביתן ישראל בתערוכת IBC
התמ"ת: ממצאי ביניים לגבי תלונת יבוא בהיצף של קשתות פלדה
רשות המסים: נעצר חשוד בהגשת רשימון כוזב לשם הסוואת קיזוז חשבוניות פיקטיביות