חברת הטכסטיל הישראלית הודיעה על כוונתה לצמצם פעילותה בירדן והרחבת הפעילות במצרים. בירדן גוברת הדאגה מקריסת ענף ההלבשה והטקסטיל עקב מחסור בידיים עובדות וגידול בהוצאות הייצור
לצד דאגות בענף הטכסטיל הירדני מקריסת ענף ההלבשה והטכסטיל בירדן, וזאת בעקבות הירידה בהיקף של 4.4% שנרשמה ביצוא ההלבשה והטכסטיל בירדן בשליש הראשון של שנת 2007, נודע כי חברת דלתא הישראלית החלה לצמצם את פעילות מפעלי הייצור שלה בירדן ולהרחיב את פעילותה במצרים, שם הייצור זול יותר.
כזכור, ב-29 במרץ דיווחה חברת דלתא על תוכנית ארגון מחדש במסגרתה הודיעה על צמצום פעילות הייצור בירדן והרחבת הפעילות במצרים, זאת לצד סגירה וצמצום פעילויות ייצור בישראל והעברתן למדינות בהן עלות הייצור זולה יותר. במסגרת תוכנית התייעלות זאת הודיעה החברה על פיטוריהם של כ-600 עובדים בישראל
מנכ"לית אגודת יצואני ההלבשה והטכסטיל בירדן, רע'ד אלחדיד, ייחסה בראיון לעיתון הירדני "אלדוסתור" את הירידה ביצוא בתחום ההלבשה והטכסטיל למחסור בידיים עובדות ולגידול בהוצאות היצור - שני גורמים אשר השפיעו באופן ישיר על יכולת התחרות והתוצרת של המפעלים הירדנים הפועלים במסגרת ההסכם ליצור באזורי תעשייה מועדפים QIZ.
לדברי אלחדיד, מפעלים רבים מאיימים לנטוש את ירדן ולעבור למדינות שכנות בעקבות המכשולים הרבים שנוצרו וכי 12 מפעלים המייצרים בירדן החלו בימים אלה בהליכים להקמת מפעלי תעשייה מקבילים במדינות שכנות - זאת לצד שלושה מפעלים נוספים אשר החליטו באופן סופי להעביר את השקעותיהן למדינות שכנות.
סמיר מקדח, חבר הנהלת לשכת התעשיינים הירדנית ונציג מגזר הטווייה, קרא לממשלת ירדן לנקוט בצעדים זריזים כדי למנוע את בריחת המשקיעים מאזורי התעשייה המועדפים לאזורים אחרים. מקדח הדגיש כי המפעלים עברו למדינות שכנות אשר העניקו להם תנאים מועדפים. לדבריו, אגודת יצואני ההלבשה והטכסטיל הזהירה את גורמי הממשלה בירדן לגבי ההכרח בשיפור ותמיכה בתנאים הניתנים למגזר ההלבשה על מנת לשמור על התוצרת והתחרות בשוק המקומי ובשוק העולמי גם יחד, אולם ממשלת ירדן לא נענתה לאזהרה ולבקשה לשפר את תנאי המשקיעים.
יצוין כי היקף יצוא הטכסטיל בשליש הראשון של שנת 2007 הגיע ל-261 מיליון דולר המהווים 24.3% מסך כל היצוא הירדני לעומת 28.7% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. ארצות הברית קלטה 90% מיצוא הטכסטיל הירדני בשליש הראשון של שנת 2007 בהיקף של 244 מיליון דולר. היקף ההשקעות במגזר ההלבשה והטכסטיל בירדן הגיע ל-720 מיליון דולר כאשר במגזר מועסקים 54 אלף עובדים מתוכם 18 אלף ירדנים המועסקים באופן ישיר ו-12 אלף אחרים המועסקים בתחומים תומכים.