בצרה: פתיחתו מחדש של נמל "אלמעקל" בפני תנועת הספנות

הנמל כולל 15 רציפים באורך כולל של 2.5 קילומטר המצוידים ב-45 מנופים חשמליים. "אלמעקל" הוא אחד מחמישה נמלי סחר ושני נמלי נפט הנמצאים בשטח העיר בצרה


00:00 ,11.08.2008 מאת: מערכת פורט2פורט

הנמל כולל 15 רציפים באורך כולל של 2.5 קילומטר המצוידים ב-45 מנופים חשמליים. "אלמעקל" הוא אחד מחמישה נמלי סחר ושני נמלי נפט הנמצאים בשטח העיר בצרה
 
בעיר בצרה בדרום עיראק נפתח מחדש אתמול נמל "אלמעקל" בפני תנועת הספנות הבינלאומית, וזאת לאחר הפסקת פעילות שנמשכה ארבעה חודשים לצורך עבודות שיפוצים. מנכ"ל חברת הנמלים של עיראק, סלאח ח'וצ'ייר, מסר שצוותים טכניים והנדסיים מטעם הרשות שיפצו את המנופים, תיקנו את הרציפים והכשירו מחדש את המחסנים וכל התשתיות התומכות בנמל על מנת להכשירו לקלוט את תנועת הספנות.
 
נמל "אלמעקל" בבצרה כולל 15 רציפים באורך כולל של 2.5 קילומטר המצוידים ב-45 מנופים חשמליים והוא נהנה ממיקום מיוחד בקרבת מרכז העיר, דבר המעניק לו עדיפות על נמלים אחרים באזור בצרה עקב החיסכון בהוצאות על הובלה יבשתית של סחורות הנפרקות בנמל.
 
נמל "אלמעקל" נחשב לנמל הוותיק ביותר בעיראק, והוא אחד מחמישה נמלי סחר ושני נמלי נפט הנמצאים בשטח העיר בצרה, 590 קילומטר מדרום לבגדאד בירת עיראק.
 
הנמל הוקם בשנת 1916 ושימש כנמל צבאי בריטי עד להעברתו לידי שלטונות עיראק בשנת 1937. לצדו נמל "פאו" בחצי האי "פאו" בכניסה לנהר שאט אלערב במפרץ הפרסי. בשנות השבעים המוקדמות הוקמו נמל אום קסר, נמל ח'ור זובייר ונמל אבו פאלוס לחופו של נהר שאט אלערב. נמלי "אלבקר" ו"בצרה" משמשים נמלים ליצוא נפט גולמי. במסגרת פעולות הרה-ארגון של הפעילות בנמלי בצרה הודיע משרד התכנון והפיתוח של עיראק כי על כוחות הצבא והמשטרה העיראקיים המוצבים בנמלי בצרה לפנות את הנמלים ולהעביר את השליטה הבלעדית בהם לרשות הנמלים של עיראק.