אלג'יריה: צניחה ביצוא מתחילת השנה

היצוא מאלג'יר בעשרת החודשים הראשונים של שנת 2009 עמד על כ-36 מיליארד דולר וזאת לעומת 68 מיליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד


00:00 ,24.11.2009 מאת: מערכת פורט2פורט

היצוא מאלג'יר בעשרת החודשים הראשונים של שנת 2009 עמד על כ-36 מיליארד דולר וזאת לעומת 68 מיליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד
 
ירידה של 47% נרשמה ביצוא של אלג'יריה מתחילת שנת 2009. כך עולה מדין וחשבון שמסר המרכז הלאומי לסטטיסטיקה השייך לרשות המכס של המדינה ולפיו עמד היצוא האלג'ירי בעשרת החודשים הראשונים של שנת 2009 על 36 מיליארד דולר בקירוב וזאת לעומת 68 מיליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד.
 
לעומת זאת נשמרה יציבות בהיקף היבוא בתקופה הנזכרת והוא עמד על 32 מיליארד דולר. באלג'יריה מוסיפים כי הצניחה ביצוא הביאה לירידה תלולה בעודף במאזן התשלומים מ-35.5 מיליארד דולר בעשרת החודשים הראשונים של שנת 2008 לכדי 3.3 מיליארד דולר בלבד בשנה.
 
מהנתונים החדשים עולה עוד כי רוב הירידה ביצוא נרשמה עקב צניחה ביצוא נפט וגז טבעי, המהווים את סעיף היצוא המרכזי של אלג'יריה בהיקף של 97% מכלל היצוא בסכום של 35 מיליארד דולר לערך. היקף היצוא האלג'ירי ללא נפט הגיע מתחילת השנה ל-915 מיליון דולר בלבד, המהווים 2.45% מהיקף היצוא הכולל.