החברה צופה השנה ירידה של 24% בהכנסה הכוללת לשנת 2009. עלות היקף תוכנית ההרחבה שנדחתה עומד על 1.5 מיליארד דולר
אותות המשבר הכלכלי העולמי ניכרים גם בחברת ניהול הנמלים DP World. החברה הנחשבת לשלישית בגודלה בעולם הודיעה על דחיית תוכניות להרחבת נמל ג'בל עלי בדובאי. המדובר בתוכנית להקמת מסוף מכולות שלישי בנמל ג'בל עלי, נמל הדגל של החברה, בהיקף של 1.5 מיליארד דולר.
דובר מטעם החברה מדובאי הודיע כי החברה השלימה בהצלחה את עבודות הרחבת מסוף המכולות השני בנמל ג'בל עלי, בהתאם ללוחות הזמנים שתוכננו, קרי בסוף הרבעון הראשון של שנת 2009 והגבירה בכך את יכולת הטעינה והפריקה של הנמל לכדי 11 מיליון TEU, אולם בשלב זה הושעו התוכניות להרחבת הנמל והקמת מסוף מכולות שלישי.
תסקיר שפורסם לאחרונה על ידי חברת האנליסטים הכוויתית Markaz צפה כי רווחי חברת DP World יצנחו השנה ב-54% מ-572 מיליון דולר ב-2008 ל-265 מיליון דולר בלבד, רווח צפוי בשנת 2009, לצד ירידה צפויה של 24% בהכנסה הכוללת השנה.
להערכת החברה הכוויתית, חברת ניהול הנמלים מדובאי תסבול באופן ניכר מהירידה בהיקפי הסחר הבינלאומי הנאמדת ב-15% ברבעון הראשון של שנת 2009. בכיר בחברת DPמסר כי במטרה להתגבר על האתגר הקיים בשווקים השעתה החברה 50% לערך מתוכניות ההתרחבות שלה עד לחידוש הביקושים בשוק ובמקביל, קיבלה החלטות נקודתיות בדבר הורדת תעריפים במסופי מכלות שונים.