שר התמ"ת שלום שמחון ושרת המדע וההשכלה הגרמנית פרופסור אנט שאבאן חתמו הבוקר על הסכם לשת"פ בנושאי מחקר ופיתוח תעשייתי ובתחום החינוך וההכשרה המקצועית בין שתי המדינות.
ממשרד התמ"ת נמסר כי, ההסכם עליו עמלו הצדדים במשך מעל לשנתיים מביא לשדרוג מסגרות השת"פ בין המדינות בתחומי המו"פ התעשייתי וההכשרה המקצועית. בנוסף, הוחלט על הקמת ציוותי היגוי משתי המדינות אשר יבחנו את הדרכים לשפר ולהרחיב עוד יותר את היקף שיתופי הפעולה הקיימים.
עוד נמסר כי, עד עתה הפעילו הצדדים שלוש תת תוכניות לשיתוף פעולה במחקר ופיתוח תעשייתי. התחומים הינם: ביוטכנולוגיה, בטחון אזרחי וטכנולוגיות מים. מסגרת זו הניבה 20 פרויקטים לשנה של חברות גרמניות וישראליות (כאשר הראשונות מקבלות תמיכה מהמשרד הגרמני והישראליות מלשכת המדען הראשי בתמ"ת).
בנוסף החליטו השרים לבחון את האפשרות להרחיב כבר עתה את תחומי שיתוף הפעולה בנושאי הרכב החשמלי, אבטחת מידע, ציוד רפואי וחומרי נאנו לטכנולוגית המים.
עוד ציינו כי, מאז 1969 (מעל 40 שנה) ועד היום, קיימים חילופי ידע בתחומי ההכשרה והחינוך המקצועי, בין משרד התעשייה המסחר והתעסוקה ומשרד החינוך והמחקר הפדרלי של גרמניה (BMBF), אשר נועדו לקדם את מערכות ההכשרה המקצועית-טכנולוגית בשתי המדינות.
הפעילות הבילטראלית הביאה עד כה להשתלמות של אלפי משתתפים, בהם צוותי הוראה ממערכות ההכשרה והחינוך המקצועי, האקדמיה, תעשייה ושירותים, האיגודים מקצועיים, בגרמניה ובישראל, באמצעות משלחות הדדיות, סדנאות וסיורים מקצועיים, חילופי מומחים, פרויקטים משותפים, סמינרים וכנסים משותפים, וכן הכשרת צוותי הוראה ומומחים במכללות ובתעשייה.
הסכם זה שנחתם ממסד את הפעילות בין שתי הממשלות ומוביל לתחומי פעילות בליטראליים נוספים בתחומי ההכשרה והחינוך המקצועי, בהם חילופי נוער מבתי הספר המקצועיים, יעמיק וירחיב את הפעילות המשותפת.
השר שמחון ברך על חתימת ההסכם ואמר כי "גרמניה היא הגורם הכלכלי המוביל באיחוד האירופי ושתעשיותיה מחוללות פעילות כלכלית גם במדינות אחרות. ההסכם יחזק את הקשרים הטובים הקיימים בין שתי המדינות והסקטור העסקי שלהן, יקל על יצירת בסיס לשותפויות בין החברות ולנגישות לשווקים נוספים וירחיב את הפעילויות המשותפות בהעברת מיומנויות, ידע מקצועי ותהליכי למידה אשר יובילו לקידום מערכות ההכשרה והחינוך המקצועי ובכך יתרמו לשיפור הכלכלה והחברה לתועלת שתי המדינות".
ינון אלרועי, הנספח המסחרי של משרד התמ"ת בגרמניה, אמר כי "חתימת ההסכם ורצונם של השרים לבחון את הרחבת תחומי השת"פ במו"פ תעשייתי ותחומים נוספים כגון: רכב חשמלי ואבטחת מידע, הינם בשורה מצוינת לתעשייה הישראלית. ממשלת גרמניה החליטה לפני זמן קצר על השקת תוכנית לתמיכה במו"פ בנושאים הקשורים לרכב חשמלי בשיעור של מיליארד יורו. כמו כן, היבטים הקשורים ל-Cybercrimes מעסיקים מאוד את הגרמנים".