הסכם שיתוף פעולה ישראל-שנזן

איגוד לשכות המסחר חתם על הסכם מול האיגוד לעסקים קטנים ובינוניים בשנזן, שיקדם חברות ישראליות הרוצות לעשות עסקים בסין


12:33 ,23.11.2014 מאת: מערכת פורט2פורט

איגוד לשכות המסחר אירח משלחת עסקית של האיגוד לעסקים קטנים ובינוניים The Shenzhen Promotion Association for Small & Medium Enterprises מהעיר שנזן, בירת ההייטק הסינית שבמחוז גואנגדונג בדרום סין.

 

הארגון מייצג כ-3,800 חברות מתחומי ה-IT, אלקטרוניקה, תקשורת, תרופות, כימיקלים, חומרי בנייה, טקסטיל, מכונות לתעשייה, מוצרי צריכה, יועצים ונותני שירותים.

 

המשלחת העסקית, בראשות יו"ר האיגוד צ'אנג יואן (Chang Yuan), כללה אנשי עסקים מתחומי התעשייה השונים. המשלחת קיימה פגישות בארץ עם אנשי עסקים ישראלים, המעוניינים לפתח את קשרי הסחר שלהם, בתיווך האגף הבינלאומי של איגוד לשכות המסחר.

 

שנזן היא מהערים הגדולות והמפותחות ביותר בסין. לאורך 30 שנות קיומה, התמ"ג שלה גדל במהירות שנתית ממוצעת של 25% ועלה על כ-230 מיליארד דולר בשנת 2013. כאזור כלכלי מיוחד(Special Economic Zone)  שנז'ן ביססה את עצמה כמרכז לתעשייה מתקדמת והייטק, אשר מושכת השקעות זרות רבות FDI)).

 

במסגרת האירוע באיגוד לשכת המסחר נחתם מזכר הבנות ( (MOUעם האיגוד לעסקים קטנים ובינוניים משנז'ן, שמטרתו לקדם את מנגנון העבודה בין שני הארגונים בכדי לסייע לחברות משני הצדדים לקשור קשרים עסקיים ולהקל על חברות ישראליות הרוצות לעשות עסקים בסין.

 

על המזכר חתם מטעם איגוד לשכות המסחר עו"ד דן כרמלי, סמנכ"ל יחסי ממשל, כנסת וחקיקה; ומטעם האיגוד לעסקים קטנים ובינוניים שנזן חתם יו"ר האיגוד צ'אנג יואן (Chang Yuan). במעמד החתימה נכח הקונסול הכלכלי-מסחרי החדש של שגרירות סין בישראל, וו בין (Wu Bin).

 

כרמלי: "לקשרים המסחריים ההדדיים בין סין וישראל חשיבות עליונה לכלכלת ישראל. דווקא העסקים הקטנים והבינוניים, שהם הליבה של כל כלכלה, הם אלה שמניעים את גלגלי המשק והם אלה אשר יוצרים את עיקר מקומות העבודה. אותם עסקים זקוקים יותר מכל ללשכות המסחר, בכדי לייצג את האינטרסים שלהם בקהילה הבינלאומית-הגלובלית בעולם דוגמת סין, וליצור קשרים אשר יהוו תשתית לפריחתם ולפיתוחם".

 

נועה היינמן, הנספחת המסחרית של משרד הכלכלה בדרום סין: "ביקור המשלחת בארץ הינו תוצאה של העבודה המשותפת בין הנספחות המסחרית הישראלית ואיגוד לשכות המסחר לבין הממשל המקומי בשנזן, במטרה לייצר הזדמנויות עבור חברות ישראליות בדרום סין ובשנזן בפרט. בנוסף לביקור, הנספחות המסחרית מקדמת ביקורים של חברות טכנולוגיה גדולות ונציגי ממשל והשקעות".