המגדלים נוטשים את אגרקסקו- עשרות פניות לבססח לביטוח ישיר של ייצוא

חברת ביטוח האשראי מדווחת כי עשרות מגדלים של פירות, ירקות ופרחים פנו אליה בבקשה לבטח ישירות, בביטוח סיכוני אשראי וסחר חוץ, משלוחי יצוא לחו"ל, כחלק מההתנתקות מאגרקסקו ופתיחה בהליכים עצמאיים לייצוא תוצרת חקלאית


00:00 ,12.07.2011 מאת: מערכת פורט2פורט

לאחר שמגדלי הפרחים הודיעו בשבוע שעבר על רצונם להתנתק מאגרקסקו ולהקים חברה מטעמם לייצוא תוצרת, החלו גם מגדלים שנוספים של תוצרת חקלאית בהליכים עצמאיים לייצוא תוצרתם. מהחברה לביטוח אשראי, בססח, נמסר כי, עשרות מגדלים חקלאיים פנו אליה בימים האחרונים בבקשה לבטח ישירות, בביטוח סיכוני אשראי וסחר חוץ, משלוחי יצוא לחו"ל.

מנתוני בססח עולה כי כ-40% מהביקושים לביטוח אשראי הינם לייצוא תוצרת חקלאית למדינות גרמניה ובריטניה (20% כל אחת), 15% להולנד, 10% לצרפת ו-10% לארה"ב. הגידולים אותם מבקשים המגדלים לבטח מקיפים את כל סוגי התוצרת החקלאית: פירות, ירקות ופרחים.

עוד נמסר כי, ביטוח האשראי מבטיח שהספק יקבל את כספו גם במידה שהלקוח אינו משלם כתוצאה מחדלות פירעון, קשיים כלכליים או אירוע פוליטי המונע תשלום.

בבססח מתריעים כי, העובדה שבית המשפט הקפיא גם את חובות אגרקסקו לחקלאים, ולא קיבל לפי שעה הפרשנות כי הסחורה הועברה מהמגדלים לאגרקסקו בנאמנות, יוצרת מצב חדש שבו המגדלים משווקים את התוצרת החקלאית לחו"ל בעצמם או בעזרת חברות מתמחות לנושא זה, ואגרקסקו עלולה למצוא עצמה בתוך ימים אחדים כמעט ללא תוצרת חקלאית לשיווק. במצב זה החברה עלולה להיקלע לפירוק.

דוד מילגרום מנכ"ל בססח מציין כי, "רק אם בית המשפט יודיע ללא דיחוי כי מגדלים אשר ימשיכו לשווק תוצרתם דרך אגרקסקו יקבלו בנוסף לתמורה בגין האספקות החדשות שמובטחת על ידי הנאמן, גם חלק מחובות אגרקסקו בגין התקופה שלפני ההקפאה, ניתן יהיה לעצור הסחף ולהציל החברה שיש לה זכויות רבות".

נזכיר כי, ארגון מגדלי הפרחים הודיע כי הוא החל במהלכים להקמת חברה עצמאית לייצוא בעקבות המשבר בחברת אגרקסקו והחרמת כספים של מגדלי הפרחים. לדברי חיים חדד, מזכיר ארגון מגדלי הפרחים, אגרקסקו חייבת למגדלי הפרחים סכומים בהיקף של 20 מיליון שקלים בעבור מכירת פרחים בחודש האחרון.

מטעמו של נאמן אגרקסקו, ד"ר שלמה נס נמסר: "כל המגדלים שעובדים עם החברה במסגרת תקופת ההקפאה יקבלו את כספם עבור פעילותם בתקופה זו בטווח זמן קצר מאוד, כאשר התשלום עצמו מובטח לחלוטין על ידי בית המשפט".