מכה נוספת ליצואנים הישראלים. לאחר שסין הפכה ליעד הייצוא השלישי בהיקפו לייצוא, לאחר ארצות הברית ובריטניה, בבססח, החברה הישראלית לביטוח אשראי, מעריכים שהיקף הייצוא לסין צפוי לקטון במחצית השנייה של 2012 בכ-200 מיליון דולר לעומת המחצית הראשונה של השנה.
על פי תחזית בססח, היקף הייצוא הישראלי לסין צפוי לעמוד במחצית השנייה של השנה על כ-1.15 מיליארד דולר לעומת 1.35 מיליארד דולר במחצית הראשונה של השנה.
בבססח אומרים שהכלכלה הסינית נכנסת לתקופה של האטה, שתשפיע בצורה ניכרת על היצואנים הישראלים, הן בהיקפי המסחר והן בגידול משמעותי בפשיטות רגל במדינה.
עוד נמסר, שכמה מהחברות הגדולות בסין, בהן ענקי טכנולוגיה, חברות תעופה ורשתות קמעונות, הוציאו לאחרונה אזהרות רווח, עד כדי ירידה של 80% ברווחים, כתוצאה מההאטה בכלכלה הסינית. לא פחות מ-233 חברות ציבוריות צפויות לדווח על הפסדים במחצית השנה הראשונה ואילו 449 חברות צפויות לדווח על ירידה משמעותית ברווחים.
לדוגמא, אייר צ'יינה, שנמצאת בבעלות ממשלתית, הודיעה על ירידת רווח של כ-50% במחצית הראשונה של השנה לעומת התקופה המקבילה אשתקד; ZTE, חברה ממשלתית וענקית עולמית בתחום ציוד תקשורת, שמתחרה באגרסיביות עם חברות התקשורת הישראליות, חוזה ירידה של 80% ברווחיה; גם חברות רכב בסין הודיעו על האטה משמעותית בתחומן.
יצוין שבשנים קודמות עלה הביקוש לרכבים בשיעור דו ספרתי על בסיס שנתי, ואילו במחצית השנה הראשונה של 2012 עלה הביקוש ב-3% בלבד. אם המגמה תימשך, צפויה ירידה מוחלטת בביקוש.
לדברי מנכ"ל בססח דוד מילגרום, כחברות ממשלתיות, חברות אלו ואחרות נהנות מתנאים נוחים מבחינת עלות המימון, תחרות מוגבלת ועוד, ולכן הקשיים שלהן מאותתים עד כמה השתנה המצב בסין. לדבריו, החברות הסיניות התרגלו לצמיחה גבוהה כתנאי לשמירת רווחיותן וכעת, כאשר הצמיחה יורדת, הן מתקשות לשמור על הרווחיות. הוא הוסיף, שכיום אנו עדים לאזהרות רווח מרובות יותר בסין אף מתקופת המשבר של 2008.