מינהל סחר חוץ ממשיך במאמץ למפות את הצרכים והאתגרים העומדים בפני חברות ישראליות הסוחרות עם הודו, לצורך גיבוש העמדות וקידום האינטרס הישראלי במשא ומתן, ופונה ליצואני שירותים להשתתף בסקר עדכני.
מינהל סחר חוץ מנהל את המשא ומתן בין ממשלות ישראל והודו על כינון הסכם אזור סחר חופשי (אס"ח), במטרה להגביר ייצוא ישראלי להודו על ידי הסרת מכסים וחסמים לא מכסיים.
הסכם האס"ח מתוכנן להיות הסכם מודרני ומקיף, שיכלול התייחסות לנושאים רבים, בנוסף לסחר בסחורות, ובפרט בנוגע לענפי השירותים ותנועת עובדים. בין השאר, נדונים ענפי התחבורה, תיירות, שירותים עסקיים – מו"פ, מיחשוב (כולל תכנה), הנדסה, אדריכלות, בינוי ועוד.
המשא ומתן על סחר בשירותים נוגע גם לחברות שמייצאות סחורות, אך מלוות זאת באספקת שירותים (לדוגמא, שירותי הטמעה, תחזוקה וכד' בתחום ה- IT והטלקום, ניהול פרויקטים או ייעוץ בתחומי ההנדסה, חקלאות וסביבה).
במסגרת זו מרחיב כעת המינהל את ההתייעצויות ופונה גם אל יצואני שירותים בסקר עדכני המופץ בימים אלה ליצואנים, קטנים כגדולים, הפועלים או מתחילים לפעול בשוק ההודי.
משרד הכלכלה הגדיר את הודו כמדינת יעד לייצוא הישראלי. במסגרת זו, העמיד המשרד לרשות החברות הישראליות מגוון מנגנוני תמיכה לעבודתם בהודו, ובכלל זה שלושה נספחים מסחריים בניו דלהי, מומביי ובאנגלור.
כמו כן, מעניק משרד הכלכלה תמיכה כספית לחברות נבחרות המייצאות להודו במסגרת תוכנית "הודו סין" ותוכניות סיוע נוספות. בחודשים האחרונים הוביל משרד הכלכלה פעילויות במגוון תחומים, בהן משלחת לתחום בטחון המזון והחקלאות, משלחת בתחום התוכנה וסייבר ומשלחת בתחום המים. בהמשך השנה מתוכננות להודו ולישראל משלחות בתחומים הבאים: טיפול במים עירוניים, חקלאות, HLS, ותוכנה פיננסית.
אוהד כהן, מנהל מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה: "הודו היא מעצמה כלכלית עולה, בעלת משטר דמוקרטי, עם מעל 1.2 מיליארד תושבים. הפעילות הישראלית בשוק ההודי איננה ממצה את הפוטנציאל. הרחבת הייצוא לשוק ההודי, בפרט בתחום השירותים, הוא צעד מהותי מאסטרטגיית גיוון היצוא של מדינת ישראל".