אוריאל לין: חשיפת תעשיית המזון לתחרות בינלאומית תגרום לשיפור ולהתייעלות

נשיא איגוד לשכות המסחר אמר כי ניתן להבין את החששות את התעשייה מפני תחרות, אך מדובר בתהליך הדרגתי, שמחזק את הכלכלה ואת הייצור המקומי


11:51 ,16.06.2015 מאת: מערכת פורט2פורט

בתגובה לכנס המזון שנערך אתמול (ב') אמר נשיא איגוד לשכות המסחר עו"ד אוריאל לין, כי בראייה כוללת של המשק, פתיחת היבוא של תעשיית המזון לתחרות בינלאומית תגרום להתייעלות ולשיפור.

 

אמר לין: "אפשר להבין את חששן של תעשיות המזון להתחרות מול הייבוא, אך יש להתבונן על תמונה המלאה ובראייה רחבה של טובת כלל המשק ובציבור.

 

"שיטת ההגנה המופרזת אינה יעילה ומונעת תחרות בשוק המקומי. כל ענפי התעשייה בישראל נחשפו לתחרות בינלאומית מכורח הסכמי סחר, פרט לתעשיית המזון. הוכח כי כאשר חושפים ענף תעשייתי לתחרות בינלאומית, הוא מתייעל, משתפר ונעשה תחרותי כלפי חוץ ופנים.

 

"תהליך החשיפה צריך להיעשות באופן הדרגתי, כדי לאפשר לתעשייה תקופת הסתגלות. כולנו יודעים, על בסיס ניסיון העבר, כי כלכלת ישראל יצאה מחוזקת כאשר חשפנו את הייצור המקומי לתחרות. זוהי הדרך האפקטיבית, הישירה והנכונה להפחתת מחירי מוצרים בישראל".