31 חברות יקבלו סיוע במסגרת תוכנית כסף חכם

התוכנית של מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה מיועדת לעזרה לחברות להשיג גידול בהיקף המכירות בשווקים בינלאומיים


13:23 ,15.12.2014 מאת: מערכת פורט2פורט

מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה אישר, במסגרת המקצה הראשון של תוכנית "כסף חכם", סיוע ל-31 חברות בהיקף של 11.2 מיליון שקל.

 

במסגרת התוכנית הוגשו 79 בקשות על ידי 57 חברות, מתוכן אושרו 39 בקשות ל-31 חברות. החברות שאושרו במסגרת המקצה יזכו לליווי שיווקי צמוד של הנספח המסחרי במדינת היעד וליועץ מטעם תוכנית "כסף חכם" לכל משך פעילותם בתוכנית, למטרת הגברת היצוא ועמידה ביעדי התוכנית השיווקית שלהן לאותה מדינה.

 

מטרת תוכנית "כסף חכם" הינה השגת גידול משמעותי בהיקף המכירות של החברות המשתתפות בשווקים הבינלאומיים, תוך התמקדות בפיתוח היכולות השיווקיות בשוק יעד אחד, או שניים, שיוגדרו מראש.

 

במסגרת התוכנית מעניק מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה סיוע חלקי בהוצאות ייעודיות לשיווק מוצרים בחו"ל, או לרכישת שירותים לקידום מאמצי השיווק בשווקי היעד, לרבות: איסוף מידע, ביטוח, הכשרה בתחום היצוא, הצגת המוצרים או השירותים, כולל הקמת מתקן הדגמה מסחרי, הקמת מערכי שיווק והפצה לחו"ל, השתתפות בתערוכות וכנסים, איתור יועצים מקצועיים המתמחים בשווקי היעד, שימוש בכלי שיווק ומכירה אינטרנטיים, פרסום ותקינה.

 

על ההיקף הכספי המרבי של תכנית השיווק לחברה לעמוד על מיליון שקל, מתוכם ניתן על ידי מינהל סחר חוץ מענק של עד 50% מההוצאות.

 

אוהד כהן, מנהל מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה: "ראינו ביקושים גבוהים עם יעדי יצוא מגוונים. אין ספק כי תוכנית זו תוכל לסייע לחברות הישראליות לממש את חזונן להתפתח בשווקים הבינלאומיים". 

 

במסגרת המקצה השני של התוכנית מתקיים "מקצה ייעודי לאוכלוסייה הערבית", בשיתוף עם הרשות לפיתוח כלכלי של המגזר הערבי, הדרוזי והצ'רקסי במשרד ראש הממשלה.