מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה, באמצעות הנספחות המסחרית בסינגפור ומכון היצוא, מובילים את הביתן הלאומי של ישראל בתערוכת התקשורת קומוניקאסיה, אחת מתערוכות הדגל באסיה בתחום התקשורת והמובייל, בה ישתתפו נציגים מ- 20 חברות ישראליות.
החברות המשתתפות בביתן הישראלי מייצגות את המגוון הרחב של הפתרונות הטכנולוגיים הישראלים בתחומי המובייל המובילים, כגון: אופטימיזציה לרשתות, פתרונות טלוויזיה דיגיטליים, ו- IOT.
לתערוכה, שתתקיים בתחילת חודש יוני, צפויים להגיע כ-40 אלף משתתפים מכל רחבי דרום-מזרח אסיה. הנספחויות המסחריות של משרד הכלכלה ברחבי מדינות אסיה תאמו מאות פגישות לחברות הישראליות עם מקבלי החלטות מהמדינות השונות, בראשן ווייטנאם, הפיליפינים, טאיוואן, תאילנד, אינדונזיה וסינגפור. הייחודיות של התערוכה מתבטאת באפשרות של החברות לייצר קשרים בשווקים חדשים ורחוקים כגון אינדונזיה, ממנה מגיעים כ- 30% ממבקרי התערוכה.
הנספחת המסחרית של משרד הכלכלה הישראלי בסינגפור רון שניר: ''במשך שנים רבות הנספחות המסחרית בסינגפור פועלת באופן אקטיבי באירוע הטלקומוניקציה הגדול מסוגו באסיה, והשנה, כמו שנים קודמות, מקימה ביתן לאומי בתערוכה. אנו מזהים עניין רב בחברות ובטכנולוגיות הישראליות מצד החברות והגופים מכל מדינות אסיה, ובמיוחד בשנים האחרונות, לאור האקזיטים המשמעותיים, סל מוצרים מתפתחים לצרכים שונים ומשתנים המותאמים לאופי השונה של השווקים באזור וכן, המחירים האטרקטיביים ביחס לחברות מקבילות ממדינות מערביות אחרות".
אילן רוזנברג, מחלקת הייטק במכון היצוא: "התערוכה מספקת פלטפורמה ייחודית עבור החברות הישראליות ומהווה נקודת מפגש מצוינת עם שותפים ולקוחות מכל אזור דרום-מזרח אסיה. השנה, בנוסף לאורחים המסורתיים המגיעים לתערוכה כמו מפעילים סלולריים, יצרני מכשירים וחברות אינטגרציה, אנו צפויים לראות גם נציגים בכירים מחברות בתחום הפיננסים (בנקים), תשתיות חכמות, סייבר ועוד".
קודם לתערוכה יבקרו החברות הישראליות בווייטנאם וייפגשו עם שלוש המפעילות הסלולריות הגדולות במדינה, עם בכירי משרד התקשורת הווייטנאמי וכן עם מפיצים מקומיים.
הנספח המסחרי של משרד הכלכלה הישראלי בווייטנאם צפריר אסף: "90 מיליון תושבי וייטנאם מחזיקים בלמעלה מ-130 מיליון מכשירים סלולריים וצריכת התוכן ושירותי ערך מוסף (Value added services) במכשירים הניידים עולה באופן עקבי. מובן, אם כן, כי יש כאן שוק צומח שהופך רלוונטי יותר ויותר לחברות הישראליות הפעילות בתחום"
ממינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה נמסר כי בעשור האחרון גדל היצוא הישראלי לאסיה כולה פי 3, מ-5.8 מיליארד דולר ב-2004, ל-16.7 מיליארד דולר ב-2014. הסחר עם מדינות ASEAN (איגוד מדינות דרום-מזרח אסיה, אינו כולל את סין והודו) עלה אף הוא בעשור האחרון פי 3 – ממיליארד דולר ב-2004 ל-3 מיליארד דולר ב-2014.
עוד נמסר כי סינגפור היא שותפת הסחר הגדולה ביותר של ישראל בדרום-מזרח אסיה, כאשר הסחר בין ישראל לסינגפור עומד בשנים האחרונות על כ- 1.6 מיליארד דולר, בחלוקה שווה למדי של יצוא ישראלי מול יבוא סינגפורי וכאשר ציוד תקשורת מהווה כ-10% אחוזים מסך הסחר עם המדינה.
כלכלת סינגפור מתבססת באופן משמעותי על ייצוא של סחורות ושירותים, בעיקר מוצרי צריכה אלקטרוניים, מערכות מידע (IT) מוצרי פארמה וסקטורים נרחבים של ייצוא שירותים. סינגפור נהנית מתשתיות מודרניות המהוות מחוללי צמיחה קבועים, בהם נמל ים יעיל (כמעט כל תנועת הספנות והסחורות העולמית ממזרח למערב פוקדת את נמל סינגפור).
במחצית שנת 2010 פרסם משרד התעשייה של סינגפור נתונים מרשימים של צמיחה כלכלית בת 14.5% ב 2010 כולה (ו-5% ב 2011), נתונים שממקמים את סינגפור כמדינה בעלת שיעורי צמיחה מהגבוהים ביותר מכל המדינות המפותחות בעולם. מאז סינגפור צומחת בקצב ממוצע של 4.5% בשנה, והגיעה לתמ"ג של 67 אלף דולר לאדם.
סינגפור מצליחה למשוך אליה השקעות זרות רבות בסקטורים שונים ומצטיינת בעידוד חברות זרות ורב-לאומיות, שבוחרות למקם בה את מטות הניהול האזוריים שלהם בתחומה, ובכך תורמות לידע ולפיתוח המקומי כתוצאה מנוכחותם. בסינגפור מתקיימת כלכלה דינמית, תחרותית ויעילה המתבססת על תשתיות פיזיות מצוינות ותשתית אקדמית מובילה של פיתוח הון אנושי טכנולוגי מקצועי. מרבית הבנקים, חברות הביטוח ובתי ההשקעות הגלובאליים המרכזיים ממוקמים בסינגפור ומעניקים לה תשתית פיננסית עסקית מעולה עבור האופרציה שמקיימות חברות רב לאומיות, תעשיות יצרניות, עסקים ותאגידים הפועלים בה וממנה למדינות בדרום מזרח אסיה וברחבי היבשת כולה.
שוק המובייל בסינגפור הוא שוק פעיל בעל עניין רב בחדשנות ובמוצרים פורצי דרך וניתן לראותו כשער הכניסה לאסיה. מחירי המובייל בסינגפור הם הנמוכים ביותר בעולם ביחס לרמת ההכנסה כאשר חדירת המובייל לשוק מעורכת ב-165%.